Direct door naar content
Kijk Eric in zijn rolstoel naast zijn dochtertje crossen! afbeelding nieuwsbericht

Kijk Eric in zijn rolstoel naast zijn dochtertje crossen!

02 november 2018

Rolstoelen zijn net auto's: ze zijn er in allerlei kleuren en modellen. Je hebt rolstoelen voor dagelijks gebruik, sportrolstoelen of gemotoriseerde rolstoelen. Oud-motorcrosser Eric Stuurman gebruikt bijvoorbeeld een model dat precies tussen een scootmobiel en een rolstoel in zit.

De rolstoel die Eric gebruikt is lekker stoer met extra dikke banden. Dat komt goed van pas als hij zijn oude liefde het motorcrossen bezoekt. Ook rond de zandbaan is het daar natuurlijk onverhard, maar met zijn gemotoriseerde rolstoel kan hij toch bijna overal komen. Hij kwam zelfs op het middenterrein van de crossbaan. "Ik had alleen niet zo goed nagedacht over de terugweg. Na de wedstrijd was de baan natuurlijk helemaal omgeploegd en toen had ik toch wel wat hulp nodig om er overheen te komen, maar het is gelukt!" 

Eric gebruikt zijn balansrolstoel vooral als extra vervoersmiddel om makkelijk ergens heen te gaan. Dat geeft hem veel vrijheid. Zo kan hij bijvoorbeeld zijn dochtertje uit school ophalen. "Zij op de fiets en ik in mijn rolstoel." Ze crossen ook samen in de tuin rondjes over het gras. Kijk maar: 

Voor Eric is de rolstoel vooral een vervoersmiddel voor kortere stukjes. Bijvoorbeeld om naar het sporten te gaan. "Ik rij er ook mee naar de tennisbaan en ik kan er van alles mee rond het huis, even in de tuin schoffelen of dat soort dingen." 

Als ze op vakantie gaan dan gaat de stoere rolstoel ook mee, want dan kan hij veel meer ontdekken. Hij bleef vaak op een terras zitten of hij was afhankelijk van iemand die hem kon duwen. "Ik hou er niet van om geduwd te worden. Nu kan ik overal zo naartoe en kan ik gewoon lekker mee op pad."

Eric gebruikt een speciale rolstoel van een Nederlands merk, maar er zijn net als auto's meerdere manieren om je net zo vrij te voelen. 

Bron: 2Kerr

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: