Direct door naar content
Vliegen met autisme: het kan! afbeelding nieuwsbericht

Vliegen met autisme: het kan!

10 november 2018

Een vliegreis is voor veel mensen een stressvolle gebeurtenis en als je overgevoelig bent voor prikkels kan het helemaal heftig zijn. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom vond op 18 oktober het Vliegen met Autisme Event plaats in Hoofddorp.

Vliegen is vaak veel gedoe. Je moet op tijd op het vliegveld zijn, er gebeurt daar van alles om je heen, je moet inchecken en door de veiligheidscontroles en dan ben je nog niet eens begonnen aan je reis. Voor prikkelgevoelige mensen, bijvoorbeeld met autisme, dementie of het Syndroom van Down, kan dat allemaal moeilijk te verhapstukken zijn, waardoor ze erg tegen een vliegreis op zien, of misschien zelfs helemaal niet durven te vliegen. Jammer, want zo mis je misschien hele leuke reizen en mooie bestemmingen. Gelukkig is het mogelijk om vliegen minder overweldigend te maken en kun je dus ook als je prikkelgevoelig bent gewoon de lucht in.

Op het Vliegen met Autisme Event konden zowel volwassenen als kinderen vertrouwd raken met het proces van vliegen. Er kon gekeken worden in een echte Boeing en een echte crew gaf veiligheidsdemonstraties. Piloten en stewardessen beantwoordden vragen en er waren lezingen en workshops die passagiers leerden hoe ze zich optimaal voor konden bereiden op hun vliegreis. Fijn voor prikkelgevoelige mensen, want als je van tevoren weet wat je kunt verwachten word je er ook niet door verrast. Zo kun je dus relaxed op reis en kun je je tijdens de vlucht alvast heerlijk verheugen op alle leuke dingen je gaat doen op je bestemming.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: