Direct door naar content
Kom bij de Wheelchair Doubles in Bemmel kijken hoe leuk dubbelen bij rolstoeltennis is  afbeelding nieuwsbericht

Kom bij de Wheelchair Doubles in Bemmel kijken hoe leuk dubbelen bij rolstoeltennis is 

05 november 2018

Heb jij ook dat als je naar sport kijkt dat je zelf ook wil gaan zweten? Dan moet je komende maand zeker naar Bemmel komen, want van 14 tot en met 18 november komen de beste rolstoeltennissers ter wereld daar in actie op de Wheelchair Doubles Masters.

Het is best bijzonder dat dit internationale rolstoeltennistoernooi naar Nederland komt. Voor jou is dat helemaal mooi, want nu kan je lekker dichtbij echte toppers in actie zien. Bij Het toernooi in Bemmel, dat tussen Arnhem en Nijmegen ligt, gaat het  helemaal om dubbelen. Bij dat soort partijtjes speel je met een teamgenoot naast elkaar aan het net tegen een ander duo aan de overkant. 

Bij dubbelen wordt rolstoeltennis in eens een teamsport en moet je ook gaan samenwerken met elkaar. Wie neemt de ballen kort bij het net? En wie heeft de beste service? Je hebt altijd wel sterke en zwakke punten en doordat jullie samenspelen kun je dus gebruikmaken van elkaars sterke punten. Daar komt bij dat het samenspelen natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig is!

Tijdens de Wheelchair Doubles Masters kun je zien hoe dat werkt bij de mannen- en vrouwenteams uit de hele wereld. Aan het toernooi doen ook altijd een groot aantal Nederlandse spelers mee. Vorig jaar wonnen Diede de Groot en Marjolein Buis nog in Bemmel voor het thuispubliek.

Als je al tennist kun je van Diede en Marjolein misschien wel al wat trucs en tactieken afkijken. Maar ook als je niet tennist kun je een hele leuke middag hebben. Misschien vind je het zo leuk dat je daarna ook wil gaan rolstoeltennissen met een maatje. 

Van maandag tot vrijdag kun je gratis naar het toernooi en voor zaterdag en zondag moet je een kaartje kopen van 5 euro. Rond het evenement worden ook allerlei clinics gegeven waar je meer over het rolstoeltennis te weten kunt komen.

Ben je nu al benieuwd naar een tennisvereniging bij jou in de buurt? Bekijk dan hier het aanbod. Er is altijd een club bij jou in de buurt waar je een proefles kunt nemen. 

Fotografie: Mathilde Dusol

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: