Direct door naar content
Bewegen met extra steuntje in de rug voor kinderen start 14 nov. afbeelding nieuwsbericht

Bewegen met extra steuntje in de rug voor kinderen start 14 nov.

07 november 2018

Sporten met een autisme spectrum stoornis (ass) of extra ondersteuning blijkt niet altijd mogelijk te zijn voor ieder kind binnen het reguliere sportaanbod. Door de vele vragen die hier over zijn gaan wij hier op inspelen als buurtsportwerk.

Het aanbod wij op willen gaan zetten is bedoeld voor kinderen van 9 t/m 12 jaar, met eventuele uitloop tot 13 jaar. Vaak zijn ze dan klaar met de zwemlessen en vinden ze niet de juiste aansluiting bij een sport. De vraag kwam veelvuldig binnen en daar zijn wij op in gaan spelen.

Het plezier in het bewegen staat voor op bij deze groep! We zullen hier gaan sporten in een kleine groep van maximaal 10 kinderen. Daarnaast maken de kinderen kennis met allerlei leuke spelvormen en met verschillende sporten. Mochten de kinderen ter zijner tijd wel aansluiting kunnen vinden bij een vereniging dan is natuurlijk altijd de mogelijkheid om een kind door te laten stromen. Bij minimaal 4 kinderen wil we gaan starten met de groep. Graag starten we met een korte bespreken met de ouders of er nog dingen zijn waar we rekening mee moeten houden.

Buurtsportcoaches Sanne en Sabine zullen deze sportgroep gaan begeleiden.

Het sporten zal plaatsvinden elke woensdag van 16.30 – 17.30 uur in de gymzaal van Basisschool de Wegwijzer in Den Dungen. Dit ligt centraal in onze gemeente. We zullen  starten wanneer  er voldoende aanmeldingen zijn en houden jullie op de hoogte.

Kinderen uit de gehele gemeente zijn welkom. Voor kinderen uit de regio is voorlopig ook nog plek.

Aanmelden kan door te mailen naar: sintmichielsgestel@unieksporten.nl of door te bellen naar 073-5515432 

Bij meer vragen kan er natuurlijk ook altijd contact op worden genomen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: