Direct door naar content
De 2e Duivense Sportverkiezing komt eraan! afbeelding nieuwsbericht

De 2e Duivense Sportverkiezing komt eraan!

07 november 2018

Op vrijdag 25 januari 2019 vindt voor de tweede maal de Duivense Sportverkiezing plaats, wederom in Hotel van der Valk Duiven.

Boegbeeld voor de Duivense Sportverkiezing is Mathieu Maanders. Mathieu heeft een progressieve spierziekte en zit in een elektrische rolstoel. Maar hij is wel een aantal keer per week in de sportschool te vinden en heeft Personal Training bij Sportiefv in Doetinchem. Hij laat zien dat het hebben van een beperking geen drempel is, om te kunnen sporten.

Onder het motto: “Je hoeft geen spierballen te hebben om een droom te verwezenlijken” en met de wetenschap dat sporters uit Duiven, Groessen en Loo geen extra aandacht kregen bij het behalen van hele mooie prestaties, is hij op zoek gegaan naar medestanders die samen met hem het idee van een Duivense Sportverkiezing uit wilde werken. Die medestanders waren snel gevonden, maar ook kwamen er vele aanbiedingen van (lokale) ondernemers om deze droom werkelijkheid te laten worden. Deze niet-financiële steun maakt het mogelijk om een laagdrempelig, volledig vrij-toegankelijk evenement op een toplocatie neer te zetten.

Al deze giften en inspanningen hebben geresulteerd in de Duivense Sportverkiezing 2017. Ongeveer 250 aanwezigen, ruim 65 nominaties en 4 winnaars. Muziek, dans, bloemen en lovende woorden van de burgemeester van Duiven, Rik de Lange, het was er allemaal. Daarom gaan we door en vindt op 25 januari a.s. de Duivense Sportverkiezing 2018 plaats. 

Met Mathieu als boegbeeld en zijn verhaal in onze rugzak, kan wat extra aandacht en een prijs voor de Sporter / Sportteam met een beperking natuurlijk niet ontbreken. Maar wij loven ook een Sportprijs uit voor de Sporter / Sportteam, de meest bijzondere Sportprestatie en last but not leest wordt de Sportfoto van het jaar gekozen.

Nomineren
Via de website van de Duivense Sportverkiezing kunnen Duivense, Groessense en Loose sporthelden genomineerd worden. Sportfoto’s kunnen (met een beschrijving) worden ingestuurd via foto@sportverkiezing.

De Sport-jury bestaande uit Frank Versteege (Sportiefv Personal Training), Hugo Boschker (Winnaar Sportprijs 2017 in de categorie Meest bijzondere sportprestatie), Taco Jansen (voorzitter basketbalvereninging de Pigeons), Henk Nijland en Johannes Goossen (wethouder Sport gemeente Duiven) selecteren uit alle inzendingen de winnaar. Deze winnaar wordt tijdens de avond van de Duivense Sportverkiezing 2018 bekend gemaakt. Voor de Foto-jury, bestaande uit Jacques Kok (Fotografie Jacques Kok), Annemieke Kok (Smeltwater) en Walter Verwaal (Fotic), geldt hetzelfde als voor de Sport-jury.

De verkiezing is op vrijdagavond 25 januari 2019 vanaf 19:00 uur in Hotel van der Valk (Impuls 2, 6921 RK Duiven).

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Modemerken worden steeds inclusiever

Kom even helemaal tot rust met yoga

Invictus Games komen nu echt dichtbij!