Direct door naar content
Deelnemers uit Apeldoorn en omgeving op weg naar Special Olympics World Games afbeelding nieuwsbericht

Deelnemers uit Apeldoorn en omgeving op weg naar Special Olympics World Games

08 november 2018

Bron: Apeldoorns stadsblad

Apeldoorn - Coaches Team NL Gymnastiek Evaline Heuvelmans en Antoinette van Eck: "Iedereen komt tot zijn recht en wordt op eigen niveau ingeschaald. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar er wordt zeker gepresteerd. Team NL en onze zes sporters werken daar hard voor."

Zes sporters van Novitas (Apeldoorn) en Agios (Vaassen) zijn geselecteerd om van 14 t/m 21 maart deel te mogen nemen aan de Special Olympic World Games 2019 in Abu Dhabi. Uit ruim 170 landen komen 7000 sporters met een verstandelijke beperking bij elkaar om de sportieve strijd aan te gaan. Daarmee is het in 2019 's werelds grootste sportevenement.

Team NL gaat met 65 sporters en is actief in 13 takken van sport, waaronder de gymnastiek uit Apeldoorn en Vaassen. Sporter Erik van Loenen is de oudgediende van het team en ging al eerder naar de spelen in Shanghai: "De zus van John F. Kennedy heeft in 1963 de Special Olympics opgezet om ons te laten sporten. Sporten is goed voor iedereen en ook voor ons gehandicapten, want dat zijn wij. Ik ben een echte sportman en ik doe mijn best."

De sporters gaan 16 dagen op stap voor de spelen en maken mee wat niemand mee maakt.

Marleen Hensbergen: "Het is ook spannend en soms een beetje te spannend. Maar door de spelen leer ik juist wat makkelijker op mensen af te stappen." Iedereen bereid zich voor op zijn eigen manier, maar alle sporters zijn er druk mee naast hun volle programma van werk, school of stage. Er wordt iedere week getraind en daarnaast zijn er steeds vaker extra trainingen voor het team.

Tekst en foto: Liselotte Schippers

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: