Direct door naar content
IZ Adaptive komt met nieuwe kledinglijn voor mensen met een handicap afbeelding nieuwsbericht

IZ Adaptive komt met nieuwe kledinglijn voor mensen met een handicap

15 november 2018

Leuke, goed passende kleding vinden als je een handicap hebt is niet eenvoudig. Kledingmerk IZ Adaptive wil het makkelijker maken en introduceert een nieuwe lijn inclusieve kleding.

De nieuwe herfstcollectie heeft 55 items, variërend van t-shirts, jeans en jassen en nog veel meer. Vroeger ontwierp IZ Adaptive eigenlijk alleen voor mensen in een rolstoel, maar sinds hun comeback in 2016 is het merk ook kleding gaan maken voor mensen met andere beperkingen. Izzy Cammileri, CEO en oprichter van IZ Adaptive, vindt dat mode veel inclusiever zou moeten zijn. “Ook mensen met een handicap moeten keuzes hebben,” zegt zij, “Met kleding kun je uitdrukken wie je bent. Dat zou voor iedereen mogelijk moeten zijn.”

In de nieuwe collectie vind je bijvoorbeeld t-shirts met een open rug, zodat ze makkelijk aan te trekken zijn. Verder zijn er broeken met elastiek in de taille en bandjes waaraan je ze makkelijk omhoog kunt trekken. Ook de ritsen hebben zulke bandjes. Daarnaast zijn er stukken met magnetische sluitingen. Bovendien is de lijn betaalbaar: je kunt al kleding kopen vanaf 14 euro. “Al onze stukken zijn gemaakt met liefde” aldus Cammileri. “Er was een gat in deze markt waarvan ik vond dat het moest worden opgevuld.” Cammileri is een gerespecteerde ontwerpster en maakte eerder al kleding voor Meryl Streep en Daniel Radcliffe. Laat het dus maar aan haar over to dress to impress!

De kleding van IZ Adaptive is verkrijgbaar via de website (https://izadaptive.com/) en vanaf het eind van het jaar ook via de website van het Amerikaanse warenhuis Macy’s.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: