Direct door naar content
Gewichtheffer met Cerebrale Parese wordt als held onthaald op de sportschool afbeelding nieuwsbericht

Gewichtheffer met Cerebrale Parese wordt als held onthaald op de sportschool

22 november 2018

Sport verbroedert, zegt men vaak. En dat kan ieder mens eigenlijk wel gebruiken. Maar misschien nog wel net iets meer als je beperking hebt. Want dan zijn steun, vriendschap en aanmoediging echt onontbeerlijk. Atleet Miles Taylor kan erover mee praten.

Miles Taylor (24) heeft zich toegelegd op het versterken van zijn lichaam. Hij heeft Cerebrale Parese en vindt het daarom belangrijk zo krachtig mogelijk te zijn. Daar plukt hij niet alleen de vruchten van op lichamelijk, maar vooral ook op emotioneel gebied. Hij heeft namelijk inmiddels een grote vriendenkring opgebouwd in de wereld van het gewicht heffen. En al die vrienden kwamen hem aanmoedigen tijdens zijn eerste competitie.

Tijdens deze competitie behaalde Taylor een persoonlijk record: hij had nog nooit zoveel kilo’s geheven, maar wist de oefening perfect uit te voeren. Wat hem een overdonderend applaus van zijn kameraden uit de sportwereld opleverde. Zijn coach was mateloos trots op hem, en terecht. Deze prestatie had maanden van trainen gekost, waarbij Taylor zijn coach op het hart drukte hem niet anders te behandelen dan welke andere atleet dan ook. Ongeacht zijn beperking.

Het is duidelijk dat dit niet Taylors laatste zegen zal zijn en zijn omgeving wacht dan ook met smart op zijn volgende overwinning.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: