Direct door naar content
Inspirerend: deze verpleegster weigert te stoppen met viool spelen afbeelding nieuwsbericht

Inspirerend: deze verpleegster weigert te stoppen met viool spelen

21 november 2018

Een ledemaat verliezen betekent voor veel mensen dat ze hun leven zoals ze dat altijd geleid hadden niet meer oppakken. Maar dat geldt niet voor muzikante Manami Ito. 

In 2004 verloor Ito haar arm bij een auto-ongeluk. Je zou denken dat haar leven drastisch veranderde, op een negatieve manier. Niets is echter minder waar. Niet alleen maakte ze gewoon haar studie af en werd verpleegkundige, in de afgelopen veertien jaar behaalde ze nog vele andere mijlpalen. Prestaties die menig valide persoon nooit voor elkaar zou krijgen.

Geïnspireerd door andere geamputeerden die ze basketbal zag spelen realiseerde Ito zich dat alles nog steeds mogelijk was. Ook voor haar. Dus ging ze professioneel zwemmen en deed tot tweemaal toe mee aan de Paralympics.

En naast atleet is Ito ook nog een verdienstelijk muzikant. Ze speelt namelijk viool. Ja, dat kan dus gewoon als je een arm kwijt bent. In eerste instantie speelde ze met een traditionele prothese, maar recent kreeg ze een heel speciale, lichtgewicht kunstarm, waarmee ze nu de sterren van de hemel speelt. Zo wil ze aan iedereen met een beperking laten zien: alles kan, als je maar wilt!

Bekijk ook het filmpje van Manami Ito terwijl ze aan het spelen is:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: