Direct door naar content
Workshop: “Gedrag (g)een probleem!” in Nieuw-Vennep afbeelding nieuwsbericht

Workshop: “Gedrag (g)een probleem!” in Nieuw-Vennep

16 november 2018

Bijna elke trainer of begeleider komt er mee in aanraking; kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch misgaat? Op maandag 10 december organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met Link2Sport de workshop “Gedrag (g)een probleem!” in Nieuw-Vennep. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op omgang met kinderen en jongeren met gedragsproblemen.

Het is vaak een hele kluif om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien. Het is bijna een natuurlijke reactie om uit je slof te schieten wanneer een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Maar hoe is dit gedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop “Gedrag (g)een probleem!”

Deze workshop wordt gegeven door Arjan Pruim van Link2Sport. Arjan heeft ervaring als sportdocent in het onderwijs en ruime ervaring met kinderen en jongeren met gedragsproblematiek. De cursus is een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. Deelnemers wordt dan ook aangeraden om sportkleding aan te trekken en zaalschoenen mee te nemen. De cursus vindt plaats op maandag 10 december in het buurthuis het Contact, Sandestein 42 in Nieuw-Vennep. Het programma start om 19.15 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren.

Programma

19.15 – 19.30 uur: Ontvangst met koffie/thee
19.30 – 20:00 uur: Inleiding / theorie
20.00 – 20.30 uur: Praktijk deel 1
20.30 – 21.00 uur: Praktijk deel 2
21.00 – 21.30 uur: Gezamenlijke afsluiting en netwerkmoment

Meer informatie

De workshop wordt georganiseerd vanuit het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden en heeft eerder plaatsgevonden in Amstelveen en Duivendrecht. De cursus is toegankelijk voor verenigingen uit deze regio. Zowel verenigingen met een ‘aangepast’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod, die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen in hun teams hebben, zijn welkom. De kosten voor deze workshop bedragen 10,- euro.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: