Direct door naar content
Handbiken in Amsterdam kan bij ASC Olympia! afbeelding nieuwsbericht

Handbiken in Amsterdam kan bij ASC Olympia!

19 november 2018

Handbiken in Amsterdam … waar kun je dat nu beter doen dan bij de oudste wielervereniging van Nederland? Als sporter met een beperking ben je bij ASC Olympia aan het goede adres.

Dankzij de samenwerking met Reade, het Fonds Gehandicaptensport en de Gemeente Amsterdam biedt ASC Olympia sporters met een beperking een professioneel en uitgebreid programma.

De vereniging wilt het handbiken in Amsterdam stimuleren. Daartoe hebben ze niet alleen een uitgebreid trainingsprogramma, maar ze bieden beginnende renners een helpende hand. ASC Olympia streeft ernaar om handbiken voor zoveel mogelijk mensen met een beperking toegankelijk te maken en deze discipline als volwaardig te laten integreren in de vereniging en de prachtige wielersport.

Training

De trainingen voor het handbiken vinden plaats op het eigen afgesloten parcours op sportpark Sloten. Deze trainingen zijn voor zowel beginnende als gevorderde handbikers met vastframe handbikes, maar ook met een aankoppel handbike ben je welkom. Ook als je op een aangepaste fiets rijdt, ben je hartelijk welkom om mee te rijden met een training. Zelfs als je geen handbike hebt maar het handbiken wél graag een keer wil proberen, ben je bij ASC Olympia aan het juiste adres.

Plezier in het handbiken staat voorop maar onthoud dat de focus van ASC Olympia op wedstrijden ligt. Het uiteindelijke doel is dat een ieder op zijn eigen niveau het maximale uit zijn/haar talent kan halen met behoud van plezier in het handbiken.

Trainingstijden

Het seizoen loopt vanaf de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie stopt de training voor een bepaalde tijd, wat jaarlijks nader bepaald zal worden.

Zaterdag 

10:00 uur – 12:00 uur onder leiding van Carolien van Herrikhuyzen.

Meer informatie

Heb je vragen over handbiken of aangepast sporten bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Olympia beantwoordt je vragen graag! Bekijk ook eens de FacebookInstagram of volg ze op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om mee te rijden, maar neem dan eerst contact op s.v.p.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: