Direct door naar content
Mike straalde afgelopen vrijdag bij het Nederlands Elftal afbeelding nieuwsbericht

Mike straalde afgelopen vrijdag bij het Nederlands Elftal

21 november 2018

Vrijdag 16 november kleurde de Kuip niet alleen oranje ook straalden er 23 kinderen met een beperking, want zij liepen het veld op met de helden van het Nederlandse en Franse elftal.

16 november is een dag die Mike Boon (9 jaar, toekomstige G-voetballer) en zijn andere ING-oranjevriendjes niet snel vergeten en het internet ook niet. Nederland speelde een super goede wedstrijd wat resulteerde in een overwinning op de wereldkampioen. Dat is niet het enige wat heel Nederland zich zal herinneren, want daar was Mike. Hij stal de show tijdens de volksliederen voorafgaande aan de aftrap.

Mike is gek van voetbal. Zelf heeft hij wel eens meegevoetbald bij het team van zijn broertje, maar die jongens waren veel sneller. Helaas hebben ze bij de club van zijn broers nog geen aanbod voor G-voetbal waardoor Mike alleen kan voetballen in de achtertuin. Hier wordt hij goed getraind door zijn beide broers die hem tips kunnen geven, zo wordt Mike steeds beter.

Bij MEC’07, waar zijn broers voetballen, is er geen G-voetbalteam, gelukkig zaten de ouders van Mike niet stil en keken verder. Zo heeft Mike met veel plezier mee gedaan in Tiel met het G-voetbalteam. Zijn ouders zagen hem stralen en nu is voetbalvereniging MEC’07 aan het kijken of ze volgend jaar een G-team kunnen opzetten, want ook in het G-voetbal mag niemand buitenspel staan.

Voetbal zit verankert in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers zoals deze ING-oranjevriendjes is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Benieuwd hoe je G-voetbal bij jou op de club kunt krijgen? Neem dan even een kijkje op  de G-voetbalpagina van Fonds Gehandicaptensport.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Invictus Games komen nu echt dichtbij!

Jeroen Kampschreur hoopt op zitski-hype bij Spelen