Direct door naar content
Zwemonderzoek Brabant afbeelding nieuwsbericht

Zwemonderzoek Brabant

21 november 2018

Op dit moment wordt bekeken hoe het Brabantse zwemleven toegankelijker gemaakt kan worden voor iedereen. Jij kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Veel mensen houden van zwemmen, maar niet voor iedereen is het even makkelijk om te gaan zwemmen. Dat terwijl het voor mensen met uiteenlopende aandoeningen een hele goede manier van bewegen is. 

Of je nou blind bent of doof, een motorische beperking hebt, in een rolstoel zit of snel overprikkeld bent. Zwemmen is goed voor je lichaam, het is heerlijk om te doen en met name voor kinderen is er vaak niets lekkerder dan plezier te hebben in het water.

Zwem je al? Vul dan de enquête in en maak het zwemmen voor jezelf en anderen nog laagdrempeliger. Zwem je nog niet en zijn er dingen waar je bij voorbaat al tegenaan loopt? Laat dat dan ook weten, want alleen dan kan er iets aan gedaan worden. Patrick Toonders van het Project Uniek Zwemmen in Brabant vertelt: “We zijn nu druk bezig met een toegankelijkheidscan. Dat houdt onder andere in dat we zelf met een rolstoel naar het zwembad gaan en kijken wat er eventueel aangepast kan worden. Ook zijn we in overleg met het zwemaanbod. Veel mensen met een beperking zijn in staat om bij een reguliere vereniging te zwemmen. Soms helpt het al als een groepsgrootte wordt aangepast of dat trainingsmateriaal minder felgekleurd is, bijvoorbeeld voor mensen die snel overprikkeld zijn. Het onderzoek is niet bedoeld als beoordeling van een zwembad. Het is echt om te kijken welke mogelijkheden we kunnen aanpakken om van zwemmen een breedtesport voor iedereen te maken.” 

Uniek Sporten werkt op meer vlakken aan de toegankelijkheid van de breedtesport.
Wil jij andere sportlocaties beoordelen? Ga dan hier naar ‘Accommodatie beoordelen’. Andersom werkt het natuurlijk ook. Gebruik het in je voordeel en kijk hoe anderen een accommodatie in jouw omgeving beoordelen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: