Direct door naar content
​​​​​​​Hartverwarmend! Blinde sprinter valt en wordt over de finish geholpen door tegenstander afbeelding nieuwsbericht

​​​​​​​Hartverwarmend! Blinde sprinter valt en wordt over de finish geholpen door tegenstander

30 november 2018

Veel mensen sporten om te winnen. Maar eigenlijk zou het om meer moeten gaan. Gelukkig zijn er mensen die dat weten. Die zich realiseren: meedoen en teamspirit zijn belangrijker.

Jake Tobin van de Cazenovia High School in de Verenigde Staten was bezig aan een sprintwedstrijd toen hij werd ingehaald door de blinde Luke Fortner, een deelnemer van een andere school. Maar vlak nadat Fortner Tobin passeerde, gleed hij uit op een modderige heuvel. Het was hét moment geweest voor Tobin om Fortner aan zijn lot over te laten en toch nog de overwinning te pakken, maar dat deed hij niet. In plaats daarvan stopte hij en hielp hem overeind, waarna ze samen de eindstreep haalden. Omdat dat het echte doel is van sport: verbroedering.

Tobins coach is trots: “Deze herinnering zal hen beiden de rest van hun leven bij blijven. Het roert mij om te zien hoe de ene atleet de andere helpt, zonder daar enige twijfel bij te hebben.” De liefdevolle daad van deze jonge sporter haalde het nieuws en zal voor altijd een voorbeeld zijn van hoe samenwerking en naastenliefde belangrijker zijn dan winnen. Uiteindelijk behaalde Tobin de tweede plaats, vlak achter Fortner. Maar dat vindt hij helemaal niet erg.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Tom is dolgelukkig met zijn eigen sportrolstoel”

Volg de Helden van het G-team van de Graafschap

Blindenvoetbal groeit in Nederland!