Direct door naar content
Brian en Mika (22) kunnen met E-hockey lekker hard gaan in hun rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Brian en Mika (22) kunnen met E-hockey lekker hard gaan in hun rolstoel

29 november 2018

De tweeling Brian en Mika Verstappen zitten door een spierziekte in een elektrische rolstoel. Tien jaar geleden ontdekten ze het E-hockey: de perfecte sport voor de jongens uit Beesel. Nu slaan ze nooit meer een training over. 

Toen Brian en Mika twaalf jaar oud waren, deden ze in de gymles op hun Mytylschool voor het eerst aan hockey. Na die les werden ze gevraagd of ze bij een vereniging in de buurt wilden gaan hockeyen. De sport was een uitkomst voor de jongens. "Het is ook eigenlijk de enige sport die wij in onze elektrische rolstoel kunnen doen. We kunnen zo ook lekker hard gaan in onze rolstoel", zegt Mika. "Ik vind het vooral leuk dat we zo bezig zijn en dat we ook een doel hebben", voegt Brian daar aan toe.  

De tweelingbroers kijken iedere week weer uit naar de hockeytraining. Als het vakantie is en ze hebben de keuze tussen vakantie vieren of hockeyen dan weten ze het wel. "Dan willen we hockeyen!", zegt Brian. In de tien jaar dat ze E-hockey spelen hebben ze ook al heel wat wedstrijden gespeeld. Ze zijn met het team zelfs al zeven keer kampioen geworden. 

Samen met een aantal andere hockeyers vormen zij al jaren de vaste kern van het team. Dat is bij de trainingen ook te merken, zegt vader Bart. "Als het heel mooi weer is dan stel ik nog wel eens voor om een keer over te slaan en iets anders buiten te gaan doen. Maar Brian en Mika willen altijd hockeyen." 

Het gaat bij de jongens ook veel over hockey. Vooral Mika praat veel over hun sport, zegt zijn moeder. "Mika was eerst altijd een beetje stil, maar als hij bij een hockeytraining of wedstrijd was dan voelde hij zich zo vrij. Dan heeft hij echt zo'n gevoel van: dit kan ik en dat wil ook laten zien. Als er een wedstrijd aankomt dan hoor je hem alleen maar over tactieken en hoe hard ze zullen gaan met hockey." Zijn broer Brian lachend: "Daar word ik wel eens gek van." 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: