Direct door naar content
Beperking of niet: in deze speeltuinen kan iedereen samen klauteren en glijden afbeelding nieuwsbericht

Beperking of niet: in deze speeltuinen kan iedereen samen klauteren en glijden

01 december 2018

Wist jij dat buiten spelen eigenlijk heel gezond is? Met klauteren, springen en glijden ben je lekker aan het bewegen. De beste plek om dat te doen is natuurlijk de speeltuin bij jou in de buurt. Als je een beperking hebt kun je hier vaak ook lekker spelen, maar er zijn ook speciale aangepaste speeltuinen waar jij samen met vriendjes of vriendinnetjes zonder beperking kunt spelen. 

Op steeds meer plekken worden speeltuinen gemaakt die op slimme manier zijn aangepast voor jou. Deze speeltuinen worden ook wel Samenspeelplekken genoemd. Dit zijn plekken waar alle kinderen, met of zonder beperking, samen kunnen spelen en lol hebben.

Deze Samenspeelplekken mogen niet zomaar zo heten. Om te zorgen dat ook echt iedereen daar lekker kan spelen moet er bijvoorbeeld ook een invalidentoilet aanwezig zijn en een parkeerplaats voor rolstoelers. 

De speeltuinen zijn verder zo gemaakt dat jij zonder problemen kunt rollen met je rolstoel. De paden worden dan bijvoorbeeld verhard aangelegd in plaats van met boomschors. Ook vind je in deze speeltuinen speciale toestellen waar jij met je rolstoel op kunt rollen. 

Speeltuin Pinkeltje in Wapenveld is bijvoorbeeld een mooie grote speelplek met goede paden en een mooi toestel waar je naar boven kunt rollen. Of wat dacht je van Oerr Speelnatuur Groot Speijk in Oisterwijk. Hier kun je rollend of lopend een avontuurlijk pad volgen naar boven. Een andere topper is de speeltuin bij Fort Drakensteijn. Deze speeltuin met kinderboerderij ligt op het speeleiland van het Beatrixpark in Schiedam. De toestellen in deze speeltuin zijn helemaal aangepast zodat iedereen hier kan spelen. 

Meer Samenspeelplekken ontdekken? Of wil je zelf een speeltuin testen? Kijk dan hier.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Disco zonder drempels gaat ‘eindelijk los’

Podcasttip: levensruil in ‘All Inclusive’

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: