Direct door naar content
Schaatsavond voor aangepast sporten te Bergen op Zoom afbeelding nieuwsbericht

Schaatsavond voor aangepast sporten te Bergen op Zoom

28 november 2018

Op dinsdagavond 11 december 2018 is op de schaatsbaan op de Grote Markt in Bergen op Zoom een avond voor sporters met een beperking. Sinds 2013 bestaat in Bergen op Zoom een werkgroep aangepast sporten, waarbij sportverenigingen zijn aangesloten die een aanbod hebben voor sporters met een beperking. Sporters hebben tevens de mogelijkheid om tijdens deze avond te curlen.

Deelnemers komen zowel van de verschillende sportverenigingen (Petangeske, Tempo, MOC’17, als Ai Te), maar ook van organisaties zoals S&L (Lambertijnenhof) en SDW. Eerder genoemde partijen zijn ook allemaal lid van de werkgroep aangepast sporten. Ook van Titurel (woonvoorziening in Putte) komen bewoners schaatsen op de Grote Markt.

Vanaf ca. 19.30 uur wordt de avond opgevrolijkt met muziek door de uit Bergen op Zoom afkomstige zanger Rob van Terheijden.  Deze avond is mede mogelijk gemaakt door medewerking van Het Bergs Winterparadijs en de F!TFabriek. De avond heeft een besloten karakter (toegang alleen met entreekaart), waardoor alleen sporters met een beperking en hun ouders/begeleiders welkom zijn. Het is vrij om te schaatsen, te curlen of gewoon te kijken.

Met deze avond sluit de werkgroep 2018 af en wordt er ondertussen hard gewerkt om zoveel mogelijk mensen met een beperking structureel aan het sporten en bewegen te krijgen. Zo zal onder andere het project Special Heroes binnen het speciaal onderwijs gecontinueerd worden.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Voel je vrij en onbeperkt met dansen!

Deze handbiker gaat pas echt offroad!

“In de werpstoel vergeet ik mijn beperking”