Direct door naar content
Rolstoelroutes in Zuid-Holland van de duinen tot de Biesbosch afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelroutes in Zuid-Holland van de duinen tot de Biesbosch

04 december 2018

Ga jij graag de natuur in? Dat kan gewoon als je in een rolstoel zit. In steeds meer natuurgebieden in Nederland worden de wandelpaden zo gemaakt dat jij daar in je rolstoel makkelijk over heen kunt rollen. We laten je graag zien waar dat kan. In Zuid-Holland kun je bijvoorbeeld van de duinen tot aan de Biesbosch goed rolstoelwandelen. 

Steeds meer natuurgebieden worden rolstoelvriendelijk gemaakt. Door paden met mooi glad asfalt of betonnen platen aan te leggen, kun jij daar probleemloos over heen rollen. Op veel plekken worden daarnaast ook speciale rolstoelroutes uitgestippeld met bordjes. Dat is wel zo leuk, want dan heb je ook een doel bij het rolstoelwandelen. We lichten hier regelmatig van dit soort routes toe. Deze keer kijken we naar een paar mooie routes in Zuid-Holland. 

Rondje Zegerplas
In Alphen aan den Rijn kun je een mooie wandeling om de Zegerplas maken. Deze route van 4 kilometer gaat over een verhard pad rond de plas en is dus voor jou goed te doen. In de route zit een steil bruggetje, waar je misschien een duwtje bij kan gebruiken van een vriend of familielid. 

Landgoed Clingendael
In Den Haag ligt een mooi wandelpark op het landgoed Clingendael met verharde paden. Je kunt hier kiezen voor een route van 2 of 4 kilometer die ook met paaltjes zijn aangegeven. Een bijzonder stukje op de route is de Japanse tuin met allerlei zeldzame bomen en planten. Op de routes zitten wat glooiende stukken en bruggetjes, dus het kan handig zijn om mee te nemen die je even omhoog helpt. 

Langs de Nieuwe Waterweg
Kijk je graag naar grote boten? Dan kun je bij Hoek van Holland een prachtige wandeling in je rolstoel maken. Als je heen en weer gaat over de Emmaboulevard tot aan het Noorderhoofd heb je mooi uitzicht op het drukke scheepvaartverkeer van en naar de Noordzee. Pak jezelf wel goed in, want het kan hier hard waaien! 

Duinen van Oostvoorne
Bij Oostvoorne kun je een mooie route maken door de duinen. Dit is een gevarieerd natuurgebied met open duinen, bos, vennetjes en natuurlijk de zee. De libellenroute van 2 kilometer door dit gebied kun je goed met je rolstoel afleggen. Deze route wordt aangegeven met witte paaltjes. 

Biesbosch
De Biesbosch is een bijzonder natuurgebied in Nederland met heel veel water. Je kunt dit gebied goed verkennen met een boot, die ook rolstoelvriendelijk is. Vanaf het bezoekerscentrum kun je ook een aantal mooie wandelingen maken van 1,5 tot 5 km. Je kunt hier trouwens ook een offroadrolstoel lenen om juist van de paden af te gaan. 

Download ons gratis e-book met 12 rolstoelroutes

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: