Direct door naar content
Bollywoodproductie maakt de weg vrij voor filmkarakters met een handicap afbeelding nieuwsbericht

Bollywoodproductie maakt de weg vrij voor filmkarakters met een handicap

11 december 2018

Twee van de grootste namen uit Bollywood hebben hun krachten gebundeld voor een film die draait om het hebben van een handicap. En dat zou tijd worden, want mensen met een beperking zijn nog altijd erg ondervertegenwoordigd in de filmwereld.

Zero heet de film en daarin schitteren Shah Rukh Khan en Anushka Sharmaals twee mensen met een handicap. Khan speelt een man met dwerggroei en Sharma een vrouw in een rolstoel. Op de onlangs vrijgegeven filmposter zijn de twee samen te zien, waarbij Khan meelift op de armleuning van Sharma’s rolstoel.

Bollywood is de meest booming filmindustrie van de wereld en produceert tussen de 1500 en 2000 films per jaar. Desondanks komen er nog nauwelijks films uit met gehandicapte karakters in prominente rollen. Daar wil de maker van Zero, Anand L Rai, verandering in brengen. “Ik ben zelf opgegroeid met weinig en desondanks was ik gelukkig. Mijn jeugd heeft mij geleerd dat geluk voornamelijk een state of mind is. Deze film gaat over een jongen die zijn beperking viert, in plaats van zich erdoor naar beneden laat drukken en daarmee ook anderen omhoog haalt.”

Zerogaat op 21 december in première. Bekijk de trailer hier:

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kami is de eerste virtuele influencer met Down

Disco zonder drempels gaat ‘eindelijk los’

Podcasttip: levensruil in ‘All Inclusive’

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: