Direct door naar content
Instagrammen met een visuele beperking: eindelijk kan het! afbeelding nieuwsbericht

Instagrammen met een visuele beperking: eindelijk kan het!

16 december 2018

Wie niet op Instagram zit, bestaat niet. Althans, zo lijkt het tegenwoordig wel een beetje. Maar, wat als je niet goed kunt zien? Instagram is namelijk bij uitstek een visueel medium. Dus hoe doe je mee, als je zicht niet goed is? Daar heeft het platform nu zelf wat op gevonden.

Wie slechtziend of zelfs blind is kan voortaan ook genieten van alle mooie plaatjes op Instagram. Het platform voegt namelijk een nieuwe feature toe: automatic alternative text. Daarmee kunnen gebruikers de beschrijvingen van de foto’s horen met hun screen readers. Hiervoor wordt software gebruikt die objecten op foto’s herkent en daarmee beschrijvingen maakt. Hoe tof is dat?!

“Dit zijn slechts de eerste stappen om Instagram meer inclusief te maken voor alle gebruikers” vertelt het platform in een statement. Wij zijn dus heel benieuwd naar wat er in de toekomst allemaal nog volgt!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: