Direct door naar content
Els kan dankzijrolstoeltafeltennis weer lekker moe worden afbeelding nieuwsbericht

Els kan dankzijrolstoeltafeltennis weer lekker moe worden

13 december 2018

Els Boshuis (61) heeft vroeger altijd aan turnen en waterpolo gedaan. Dat veranderde plotseling toen ze in 1982 op haar 25stebij een ongeluk betrokken raakte, met als gevolg een hoge dwarslaesie. Hierdoor is zij blijvend gehandicapt. Tijdens haar revalidatieperiode in De Hoogstraat na het ongeluk, ontdekte ze een nieuwe sport die voor haar geschikt bleek: tafeltennis.

“Nadat ik was uit gerevalideerd heb ik nooit meer aan tafeltennis gedaan. 35 jaar geleden kon je eigenlijk nergens aangepast sporten”, vertelt Els. Totdathet vier jaar geleden toch weer begon te kriebelen bij haar. “Ik had het er met mijn fysiotherapeut over dat ik wel weer eens zou willen sporten, maar ik wist niet wat mijn mogelijkheden zijn. Doordat ik een hoge dwarslaesie heb, kan ik ook heel veel niet.” 

Ze werd doorverwezen naar Consulent Aangepast Sporten Els Duijn, die voor De Hoogstraat en Sport Utrecht wekt. Zij adviseerde haar om tafeltennis weer uit te proberen. Ze startte met begeleiding van Els Duijn bij de Tafeltennisgroep van De Hoogstraat Sport&Vrije tijd.Het was voor haar een bijzondere ervaring dat ze het spel zo snel weer oppakte.  “Ik heb anderhalf jaar bij deze groep gespeeld en ben daarna doorgestroomd naar de aangepaste tafeltennisgroep bij SVE in Utrecht. Ik train daar nu wekelijks.” 

Dat Els het tafeltennissen heeft ontdekt, betekent veel voor haar. “Ik kon mijn geluk niet op. Ik vind het echt heerlijk om te doen. Het is gewoon fijn dat je weer kunt sporten.  Zeker nu ik bij een vereniging lid ben en dat je daar als volwaardig lid wordt geaccepteerd. Het lekker moe worden van een sport; dat had ik vroeger, maar dat heb ik daarna nooit meer ervaren. Nu is iedereen zo fanatiek dat je echt moe thuiskomt. Dat is een heerlijk gevoel.” 

Tafeltennis is volgens Els een hele geschikte sport als je zoals zij in een rolstoel zit. In De Hoogstraat is er voor mij een handspalk aanpassing op maat gemaakt. Hier kan ik mijn   batje inklemmen. Door mijn beperkte handfunctie kan ik het batje namelijk niet zelf vasthouden. Dit werkt prima. Dankzij deze aanpassing word ik nauwelijks beperkt in mijn spel en kan ik mij heerlijk uitleven.”

Els merkt ook dat het sporten lichamelijk veel met haar doet. “Mijn balans is veel beter. Dat merkt mijn fysiotherapeut ook. Het heeft wel een wisselwerking. Het is dus ook echt goed voor mij.”

Wil je net als Els ook tafeltennissen? Kijk dan naar het sportaanbod voor een vereniging bij jou in de buurt. Er is altijd wel een sportclub waar je een proefles kunt nemen om te kijken of tafeltennis iets voor jou is. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: