Direct door naar content
Mienke (26) zoekt nog een handbike maatje! afbeelding nieuwsbericht

Mienke (26) zoekt nog een handbike maatje!

18 december 2018

Ze is 26 jaar , heeft CP (cerebrale parese) en is daardoor rolstoel gebonden. Ze is receptioniste bij een fysiotherapiepraktijk, deelt vrijwillig haar kennis aan de gemeente West-Betuwe in de inclusie werkgroep als ervaringsdeskundige. Ze is blogger, geeft presentaties en lezingen en heeft haar eigen website. Haar naam is Mienke van Alphen; Niets is onmogelijk als je het maar op je eigen manier doet en er in gelooft!

Mienke gaat  2 a 3 keer in de week met haar eigen handbike op pad om fit te blijven. Zelfstandig fietsen geeft haar een gevoel van vrijheid en ze kan gaan wanneer zij wil. Over de dijk langs de Linge en door het prachtig gebied tussen Rumpt en Beesd. De routes zijn soms stijl en hoog, maar dat daagt haar uit. Het zou haar nog meer motiveren als ze dit genot met een fietsmaatje kan delen, maar die zijn lastig te vinden.

Sporten en bewegen is niet voor iedereen met een beperking zo vanzelfsprekend. Er zijn vaak heel wat hindernissen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan vervoer, de aangepaste materialen, financiën, deskundigheid bij de trainer/ coach, de accommodatie, is deze wel toegankelijk en in welke omgeving kom ik terecht, voel ik me daar wel veilig.

Mienke heeft met hulp van haar omgeving en op eigen kracht ervoor gezorgd dat zij vanuit huis in beweging komt. Voor de inwoners van gemeente West-Betuwe zijn Buurtsportcoaches en een coördinator Uniek Sporten beschikbaar voor vragen en ondersteuning op het gebied van sporten en bewegen, maar ook over vervoer, maatjes en financiële middelen. Ieder vraag is maatwerk en wij houden van een uitdaging, maar de eerste ‘stap’ is aan jou. Kijk op www.unieksporten.nlvoor meer informatie en contactgegevens.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit waren de Spelen van onze ambassadeurs

Geïnspireerd door tafeltennisster Kelly van Zon?

Jetze Plat pakt zijn eerste goud in Tokio!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×