Direct door naar content
Geamputeerde golfer speelt voor vermoorde vriendin afbeelding nieuwsbericht

Geamputeerde golfer speelt voor vermoorde vriendin

23 december 2018

De Spaanse golfer Juan Postigo moest zich de afgelopen tijd op meer dan één manier staande zien te houden. Een goede vriendin en mede-golfster werd vermoord. Maar voor haar speelde Postigo door.

Celia Barquin, een 22-jarige golfster en Postigo’s goede vriendin, werd onlangs door een dakloze man vermoord toen ze aan het trainen was. “Ik was in België toen het gebeurde” aldus Postigo, “Mijn moeder belde me met het vreselijke nieuws. Het was de ergste dag van mijn leven.”

Ondanks zijn verdriet deed Postigo onlangs mee aan de Australian All Abilities Championship, als één van de twaalf deelnemers met een handicap. “Ik speel voor haar” zegt Postigo, die samen met Barquin opgroeide in Spanje en jarenlang samen met haar golfde. Postiga is tweevoudig gehandicapt Europees kampioen en viervoudig gehandicapt Spaans kampioen. 

Dit is de eerste keer dat minder valide spelers gelijktijdig speelden met valide sporters die deelnemen aan de Australian Open. Alle spelers maakten gebruik van hetzelfde parcours en speelden onder dezelfde condities. De titel ging helaas aan Postigo voorbij, maar: “Dit event zal schrijft geschiedenis en daar van deel van uitmaken voelt heel speciaal”.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: