Direct door naar content
Verlamde man staat op en vraagt vriendin ten huwelijk afbeelding nieuwsbericht

Verlamde man staat op en vraagt vriendin ten huwelijk

13 december 2018

Jacob Newbern en zijn vriendin Mary Batar hebben samen al veel meegemaakt. De afgelopen vijf jaar kregen ze drie kinderen, waaronder een tweeling en onlangs kreeg Jacob het Guillain-Barre Syndroom, een neurologische aandoening die hem verlamd maakte. Maar Jacob weigerde zich daardoor uit het veld te laten slaan.

Guillain-Barre Syndroom maakt dat het immuunsysteem het zenuwstelsel aanvalt, waardoor Jacob vanaf zijn middel verlamd raakte. Het kan bij deze aandoening maanden duren voor er iets van verbetering in de situatie van een patiënt te zien is. Maar met die prognose nam Jacob geen genoegen. “Binnen twee maanden zal ik weer lopen”, verzekerde hij zijn artsen.

En inderdaad, nog geen twee maanden later verraste Jacob iedereen door tijdens een bezoekje van zijn vriendin Mary in het revalidatiecentrum te vertellen dat er iets heel bijzonders ging gebeuren. Helemaal zelf stond hij op uit zijn rolstoel en vroeg Mary vervolgens ten huwelijk. Want niet alleen leerde zijn aandoening hem dat je veel meer kunt dan je denkt als je je er maar toe zet, ook realiseerde hij zich hoe diep zijn liefde voor Mary ging. “Dat ze me zo bij heeft gestaan in deze tijd, heeft me doen realiseren hoe sterk onze band is.”

Jacob heeft nog een lange weg te gaan om te genezen van zijn aandoening, maar hij en Mary kijken met vertrouwen en vol verwachting naar hun toekomst samen. Want natuurlijk zei ze ja!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: