Direct door naar content
Schaatsen met een visuele beperking: het kan deze winter! afbeelding nieuwsbericht

Schaatsen met een visuele beperking: het kan deze winter!

13 december 2018

Als je blind of slechtziend bent, wil jij net als ieder ander ook een keer lekker zwieren over het ijs. Maar hoe doe je dat? Op een aantal plekken in Nederland kun je deze winter onder begeleiding een rondje op de ijsbaan maken.

Schaatsen is natuurlijk echt een Nederlandse sport. De echte schaatsliefhebbers halen bij de eerste vrieskou de schaatsen al uit het vet en kijken elke ochtend of het slootje in de buurt al is dichtgevroren. Voor schaatsen op natuurijs moeten we vaak wat langer wachten, maar op de vele schaatsbanen in Nederland kun je al veel eerder terecht. Daar kun jij op een aantal speciale dagen ook schaatsen als je blind of slechtziend bent.

Op de overdekte schaatsbaan in Eindhoven organiseert IJsclub IJCE op de eerste zondagen van de wintermaanden een speciale clinic voor sporters met een visuele beperking. Op zondag 6 januari, 3 februari en 3 maart is iedereen welkom om te ervaren hoe het is om op de kleine schaatsbaan een rondje te schaatsen. Je wordt hierbij goed begeleid en als dat nodig is aan de hand meegenomen. Na het schaatsen kun je opwarmen met een warme kop chocomel in ’t Schaetshuys’. Meer info bij: IJsclub IJCe.

In Goes kun je deze winter op 3 januari terecht op de ijsbaan op de Grote Markt. De baan wordt die dag van 9.00 uur tot 10.30 uur vrijgehouden voor jou, zodat je ook kunt schaatsen als je een visuele beperking hebt. Je betaalt dan 5 euro voor de schaatshuur en een warm drankje na afloop. Opgeven kan via Visio Goes via goes@visio.org of 088 585 95 00.

Ben je benieuwd naar andere schaatsclubs in Nederland? Bekijk dan hier het aanbod.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: