Direct door naar content
Gratis naar het WK Para-cycling in Apeldoorn! “De wielrenners verdienen volle tribunes”  afbeelding nieuwsbericht

Gratis naar het WK Para-cycling in Apeldoorn! “De wielrenners verdienen volle tribunes”

20 december 2018

Het Gelders jaar van het aangepast sporten mag dan ten einde lopen, in 2019 staat er met de UCI Para-cycling Track World Championships nog een mooi toetje op de kalender. In Omnisport in Apeldoorn staan van 14 tot en met 17 maart de beste para-wielrenners ter wereld aan de start. Ook kunnen bezoekers via verschillende side-events kennismaken met de mogelijkheden van aangepaste sporten. Eric Kersten van Team TOC, dat samen met de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn de wereldkampioenschappen para-cycling organiseert, belooft spektakel op en naast de baan. “We gaan er een groot wielerfeest van maken.”

UCI enthousiast over Apeldoorn
Kersten heeft met Team TOC ruim twintig jaar ervaring met het organiseren van sportevenementen. Zo organiseerde het bedrijf al twee keer de UCI Para-cycling World Cup in Emmen. De WK para-ycling komen voor de tweede keer naar Apeldoorn: “De internationale wielerfederatie UCI was zo enthousiast over WK in 2015 dat we opnieuw zijn gevraagd voor 2019. Een geweldig compliment voor alle organisatoren. We krijgen van atleten vaak te horen dat ze graag naar Nederland komen. Omdat alles hier uitstekend geregeld is en ze van ons de ervaring van een valide WK krijgen.”

Thuisvoordeel Nederlandse para-cycling selectie
De WK para-cycling in Apeldoorn zijn gratis te bezoeken, net als andere parasportevenementen die Team TOC organiseert in 2019, zoals de WK op de weg in Emmen en het WK handboogschieten. “Hiermee willen we zoveel mogelijk mensen in Nederland de kans geven om kennis te maken met aangepaste sport. De jongens en meisjes van de Nederlandse para-cycling selectie verdienen volle tribunes. Het zijn echte helden die dagelijks keihard trainen om straks voor eigen publiek het beste uit zichzelf te halen. Dat dat in Apeldoorn gaat resulteren in gouden medailles, kan bijna niet missen. De vraag is eerder hoeveel. Het thuisvoordeel kan echt het verschil maken.”

Wielerfeest voor jong en oud
Naast de kans om de Nederlandse sporters naar wereldtitels te juichen, staan er in en om Omnisport verschillende side-events op het programma. Daarvoor wordt onder meer de samenwerking gezocht met de Gelderse Sport Federatie en Fonds Gehandicaptensport. “Er komt onder andere een sport- en beweegplein waar kinderen maar ook hun vaders, moeders en andere volwassenen verschillende sporten kunnen uitproberen. Ook kun je op het evenement laten testen hoe fit je écht bent en is er van alles te leren over gezonde voeding. Op donderdag en vrijdag is er bovendien een programma voor Apeldoornse basisscholen. En samen met het VHTO (landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) organiseren we Tech Track, waarbij meisjes uit 4 vwo worden uitgedaagd om een creatieve oplossing te bedenken op het gebied van bewegingstechnologie. Tot slot zijn we ook nog bezig met verschillende andere leuke activiteiten zowel voor als tijdens de WK, onder meer voor de cliënten van Pluryn. Het is in ieder geval zeker dat mensen zich niet hoeven te vervelen."

Toernooidirecteur Teun Mulder
Team TOC krijgt aan de vooravond en tijdens het toernooi bovendien bijzondere assistentie. Drievoudig wereldkampioen op de baan en paralympisch kampioen Teun Mulder is aangesteld als toernooidirecteur van de WK Para-cycling in Apeldoorn. “Teun heeft zelf ook op de tandem gereden en is in 2016 in Rio de Janeiro samen met Tristan Bangma zelfs paralympisch kampioen geworden. Daarnaast komt hij natuurlijk uit de buurt en kent hij de baan van Omnisport als zijn broekzak. Die kennis kunnen we gebruiken om de WK nog beter te maken!”

Houd voor alle ontwikkelingen over de WK Para-cycling in Apeldoorn en de andere parasportevenementen van Team TOC de kanalen van ParaSportNL in de gaten:
Facebook
Twitter
Instagram

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: