Direct door naar content
Wil jij meer gaan sporten in 2019? Zo hou je het wel vol! afbeelding nieuwsbericht

Wil jij meer gaan sporten in 2019? Zo hou je het wel vol!

20 december 2018

Heb jij goede voornemens voor dit jaar? Wil je meer gaan sporten bijvoorbeeld? Dat is een heel goed voornemen natuurlijk, maar hoe hou je dat vol? Wij geven je vijf tips waarmee je dit jaar net zo fris kunt eindigen als je dat het nu begint!

Veel mensen beginnen in deze maand vol goede moed met hun goede voornemen om meer te gaan sporten. Bij veel sportscholen is het niet voor niets extra druk in januari. Maar in februari haken veel van die sportievelingen weer af. Dat gaat jou niet gebeuren met deze tips.

1. Maak een plan
Als je meer wil gaan sporten helpt het als je voor jezelf een concreet en realistisch doel stelt. Ga niet van jezelf vragen om van 0 naar 5 keer per week sporten te gaan. Begin gewoon met één keer per week.

2. Vind een sport die je leuk vindt
Het is veel makkelijker om een sport vol te houden die je leuk vindt. Als jij je iedere week met tegenzin naar de sportschool sleept, ga je het niet lang volhouden. Probeer daarom deze maand vooral veel sporten uit. Wij helpen je op weg met het vinden van een leuke aangepaste sport. Kijk hier bij het aanbod. 

3. Regelmaat
Zorg dat je op vaste dagen gaat sporten. Dat maakt het makkelijker om het in je week in te plannen en dat voorkomt dat je het steeds weer uitstelt naar morgen of overmorgen. Je kunt jezelf daar nog een extra steuntje bij geven door die vaste dag op te schrijven in je agenda of op een papiertje op de koelkast.

4. Laat anderen je helpen
Wat ook goed werkt: motivatie door anderen! Deel dus je plan om meer te gaan sporten met vrienden, familie of buren en laat ze je aan je goede voornemens herinneren. Misschien kun je samen met ze gaan sporten.

5. Zoek een club of maatje
Samen sporten is veel leuker dan alleen, want je wordt door je clubgenoten gemotiveerd om elke week te komen. Het is ook veel gezelliger! Ben je nog op zoek naar een leuke club? Er is altijd wel een club bij jou in de buurt waar je een proefles kunt nemen of gewoon een keer kunt kijken. Bekijk hier de clubs bij jou in de buurt.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Radiomaker zonder stem is weer te horen

TV tip: Ilona danst dankzij Hart in Aktie

Krijg motivatie van deze sporthelden!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×