Direct door naar content
Nieuwe tillift voor gehandicapte ruiters bij Stichting Bio afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe tillift voor gehandicapte ruiters bij Stichting Bio

27 december 2018

Door de bijdrage van het Fonds Gehandicaptensport kon er het afgelopen jaar een enorme wens in vervulling gaan voor Stichting Bio. Met dit bedrag kon er namelijk voor Manage NCPG in ’t BioBos een nieuwe tillift aangeschaft worden. 

Manage NCPG in ‘t BioBos
Bij manage NCPG (Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten) bij het Bio Vakantieoord in Arnhem kunnen kinderen en volwassenen met een handicap paardrijden.  De ruiters bij de Manege in ’t BioBos zijn kinderen en volwassenen met fysieke, verstandelijke, zintuiglijke of psychosociale beperkingen. Naast het plezier dat zij beleven in de sport valt het paardrijden vaak binnen een revalidatie-behandelplan. Ook mensen die na een ongeval letsel hebben opgelopen kunnen met hulp en advies van speciaal opgeleide instructeurs hun sport (met eventuele aanpassingen) weer voortzetten op deze manege. 

Tillift
De tillift is een onmisbaar hulpmiddel om ruiters vanuit hun rolstoel op het paard te helpen. De oude lift was heel nodig aan vervanging toe. Met het verkregen bedrag kon er een modern ingenieus plafondtilliftsysteem worden aangeschaft waarmee zowel volwassenen als kinderen op verantwoorde wijze op het paard kunnen worden getild. Deze lift is ook voor instructeurs een plezierig apparaat door een intuïtief sensor motion-systeem. Alle koppelingen, wissels en rotondes worden volautomatisch geactiveerd als de tillift in aantocht is. 

Net als voor de vaste ruiters is paardrijden ook voor vakantiegasten van het Bio Vakantieoord een favoriete activiteit. Paardrijden ontspant, heeft een therapeutische werking en bevordert het lichamelijk, verstandelijk en sociaal functioneren. Paardrijden door het bos bij Bio is voor velen een onvergetelijke ervaring. 


Wil je meer weten over stichting bio of het NCPG? 


www.stichtingbio.nl  | www.ncpg.nl
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: