Direct door naar content
G-team SEH zoekt talenten mét beperking  afbeelding nieuwsbericht

G-team SEH zoekt talenten mét beperking

02 januari 2019

Het G-team van voetbalvereniging SEH uit Heerde wil maar wat graag het komend voorjaar weer meedoen aan de competitie. Maar dan heeft de ploeg nog wel een aantal nieuwe spelers nodig. De club is daarom naarstig op zoek naar een wel hele specifieke doelgroep: een aantal voetballers (m/v) met een geestelijke of lichamelijke beperking.
,,Het G-team bij SEH bestaat inmiddels al zeker zeven, acht jaar”, legt trainer Frank Heinen uit. ,,Al die tijd is er eigenlijk wel veel wisseling. Dat heeft te maken de thuissituatie van de jongeren. Ze verhuizen bijvoorbeeld vaak.” Collega-trainer Mark van de Streek vult aan: ,,Vorig jaar zaten we al krap qua bezetting, maar tijdens de zomer zijn er opnieuw drie spelers gestopt. We kunnen dus zeker wat nieuwe spelers of speelsters gebruiken!”


Normaliter staan er bij een wedstrijd van het G-team acht spelers in het veld, inclusief keeper. Aangezien de ploeg van SEH momenteel uit nog zo’n vijf leden bestaat, gaat de voorkeur uit naar meerdere versterkingen. Heinen: ,,Het betekent dat we er graag minimaal drie bij willen hebben, maar het liefst wel vijf of zes. Zodat we ook kunnen wisselen als dat nodig is.” En Van de Streek: ,,Het afgelopen half jaar hebben we niet meegedaan aan de competitie, maar dat zouden we dit voorjaar toch wel weer graag doen. Dat is het leukste, voor iedereen.” 


De trainers en de vereniging zijn er inmiddels wel achter dat het niet eenvoudig is om de doelgroep voor het G-team te bereiken. ,,Vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming krijgen we ook geen contactgegevens meer als we proberen zelf jongeren te benaderen”, legt Heinen uit.
De trainers zien dus graag een nieuwe Messi komen. ,,We kunnen wel een type Jaap Stam gebruiken, haha”, zegt Van de Streek met een knipoog. ,,Nee hoor. Eigenlijk is alles en iedereen welkom om mee te doen, ongeacht de beperking. We hebben al eens een jongen gehad die voetbalde zonder armen of benen.” Heinen over andere wensen: ,,Het belangrijkste is dat je er echt bent. Op woensdag tijdens de training, maar vooral tijdens de wedstrijden op zaterdag.”


De nieuwe spelers of speelsters komen terecht in een team, waarbij het sociale en de gezelligheid heel belangrijk is. ,,Vaak hebben mensen met een beperking een bepaalde routine op een dag. Sporten is dan een mooie toevoeging. Ze zijn er een keertje uit, dat geeft de begeleiding ook rust”, legt Heinen uit.
Geïnteresseerden, of mensen met vragen over het G-team van SEH, kunnen terecht bij de trainers: Frank Heinen en Mark van de Streek. Een berichtje of mailtje sturen is voldoende.

Mobiel: 06-53460624 
Mail: heinenfrank@hotmail.com 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: