Direct door naar content
Zweminstuiven voor mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Zweminstuiven voor mensen met een beperking

07 januari 2019

Vlaardingen - Zwemmers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kunnen ook in 2019 weer terecht bij de zweminstuiven. Op dinsdagavonden organiseert het Rode Kruis een zweminstuif voor mensen met een verstandelijke beperking. Op vrijdagavond organiseren Stichting Aangepast Sportief en Vlaardingen in Beweging een zweminstuif waarbij mensen met een lichamelijke beperking terecht kunnen in zwem- en recreatiebad De Kulk.

De zweminstuif van het Rode Kruis vindt het gehele jaar (met uitzondering van de schoolvakanties) plaats op dinsdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur. Een team van enthousiaste vrijwilligers kan helpen met aan- en uitkleden als dat nodig is of begeleiden bij het zwemmen. Er zijn altijd Rode Kruis- vrijwilligers aanwezig met een EHBO- en reanimatiediploma, die geoefend zijn in het begeleiden van mensen met een handicap.

Op vrijdagavonden wordt de zweminstuif georganiseerd met professionele begeleiding van Stichting Aangepast Sportief. Deze zweminstuif is bedoeld voor mensen met een lichamelijke handicap. Gedurende de avond zijn vijf gecertificeerde medewerkers aanwezig om deelnemers in en uit het water te begeleiden of te helpen tijdens het zwemmen. 

Deze zweminstuif wordt twee keer per maand georganiseerd. De data tot aan de zomer zijn: Vrijdag 11 januari, 18 januari, 1 februari, 8 februari, 1 maart, 15 maart, 12 april, 10 mei, 24 mei, 7 juni en 21 juni 2019. De tijden zijn van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Extra behoefte aan hulp

De laatste maanden is gebleken dat er naast de vaste groep deelnemers, welke al jaren gebruik maken van de zweminstuif, er een nog grotere behoefte bestaat onder mensen met een lichamelijke beperking. Maar het ontbreken van de begeleiding bij het aan- en uitkleden blijkt een belemmering om deel te (kunnen) nemen. Om ook gehoor te kunnen geven aan deze behoefte, willen de organisatoren eens per maand extra ‘kleedkamer hulp’ organiseren zodat ook bezoekers zonder persoonlijke begeleiding kunnen komen zwemmen.
 

Vlaardingen in Beweging en Stg. Aangepast Sportief zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die tegen een kleine vergoeding maximaal één keer per maand kunnen helpen bij het aan- & uitkleden van de deelnemers. Wanneer er voldoende kleedkamer hulp is, zal hierover uiteraard uitgebreid gecommuniceerd worden naar woon-, zorg- en revalidatie-instellingen in Vlaardingen.

Indien lezers interesse hebben om te helpen, kan men contact opnemen met Vlaardingen in beweging via info@stichtingvib.nlof 010-3132778.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: