Direct door naar content
Sledge hockey (para ijshockey) op de IJsbaan in Haarlem afbeelding nieuwsbericht

Sledge hockey (para ijshockey) op de IJsbaan in Haarlem

16 januari 2019

De fantastische televisiebeelden van de Paralympics in Pyeongchang afgelopen voorjaar hebben laten zien wat een geweldige sport para ijshockey is! Wellicht heb je de beelden gemist en vraag je je af wat para ijshockey eigenlijk is. Het is ijshockey dat je speelt op speciaal ontwikkelde sleetjes. Het is net zo'n dynamische en spannende sport als ijshockey. Sledge hockey is topsport die een groot beroep doet op kracht, behendigheid, snelheid en tactisch inzicht. Vandaar dat sledge hockey ook een discipline is op de paralympische spelen. De IJsbaan Haarlem organiseert met steun van de gemeente Haarlem de komende maanden een aantal clinics en trainingsmomenten voor sledge hockey. De eerste clinic staat voor 28 januari op de agenda.

Sledge hockey: razendsnel
Als je voor de eerste keer een van de honderden filmpjes van sledge hockey op YouTube bekijkt geloof je je ogen niet. Onwaarschijnlijk snel glijden de speler in hun slees over het ijs. Het spel ziet er net zo ruw en stevig uit als ijshockey, zeker wanneer het door ijshockey naties als Canada en de VS wordt gespeeld. Sledge hockey is net als ijshockey een sport waarbij fysiek contact tussen de spelers tot het normale spel behoort. Voor de toeschouwers doet deze flitsende sport geen millimeter onder voor ijshockey. Het is een enorm spannende sport om te spelen én om naar te kijken.

Veilige sport
Hoe ruw en rauw de sport er ook uitziet, de deelnemers zijn goed beschermd. Sledge hockeyers hebben ons verteld dat niemand zich zorgen hoeft te maken voor de veiligheid. In hun ogen is het een veilige sport. De sport wordt gespeeld op een aluminium sleetjes waarvan de ijzers hooguit 10 cm uit elkaar staan. Deze sleetjes zijn dan ook uiterst wendbaar en vooral snel.

Clinics Sledge Hockey
De komende maanden organiseert de IJsbaan Haarlem een aantal clinics waaraan sporters met én sporters zonder een beperking kunnen deelnemen. Onder begeleiding van ervaren para-ijshockey-spelers kunnen de deelnemers met elkaar oefenen en is er ook de mogelijkheid een wedstrijdje te spelen. Voor de deelnemers zijn sleetjes en beschermingsmaterialen beschikbaar. De clinics kunnen dankzij een subsidie van de gemeente Haarlem gratis worden aangeboden. Verder heeft de IJsbaan Haarlem bij de organisatie van de clinic hulp gekregen van Gehandicapten Sport Nederland, SportSupport Haarlem en Team Sportservice Noord-Holland.

Clinics

  • 28 januari van 17.15 tot 18.45 uur
  • 11 februari van 17.15 tot 18.45 uur
  • 4 maart van 17.15 tot 18.45 uur.

Opgeven via de website van de IJsbaan Haarlem: www.ijsbaanhaarlem.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: