Direct door naar content
N.E.C. en Uniek Sporten starten cursus trainer-assistent  afbeelding nieuwsbericht

N.E.C. en Uniek Sporten starten cursus trainer-assistent

17 januari 2019

In 2014 is N.E.C. samen met de gemeente Nijmegen de competitie 'Speciaal Voetbal' gestart; voetbal voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een samenwerking tussen 11 amateurvoetbalclubs uit de regio die met 17 teams in een onderlinge competitie samen voetballen. Winnen is tijdens Speciaal Voetbal niet belangrijk, alles is gericht op het creëren van individuele succesmomenten en ontwikkeling.

Dat de ontwikkeling van het individu een belangrijk aspect is, blijkt wel uit de behoefte voor deze cursus. In oktober 2018 trok het Speciaal Voetbal platform (de voetbalclubs) aan de bel bij N.E.C. en Uniek Sporten om de behoefte te bespreken om mensen met een beperking een extra uitdaging te bieden. Dit heeft geresulteerd in een cursus assistent-trainer voor speciaal voetballers. Henri Bakhuis, coördinator en trainer bij Beuningse Boys Voetbal+, was één van de initiatiefnemers: “Het initiatief om oudere spelers meer uitdaging te bieden door deze cursus werd onmiddellijk enthousiast omarmd door N.E.C. en Uniek Sporten. Mede door een groep enthousiaste vrijwilligers is het nu zover, we gaan van start. Ik ben vol vertrouwen in een succesvolle afloop”.

Woensdag 16 januari 2019 vond de kick-off van deze cursus plaats. 13 cursisten van SC Bemmel, SC Woezik, Beuningse Boys en SV Hatert kwamen samen met hun tandemcoaches naar het Goffertstadion voor de aftrap, waarbij ze in het tweede gedeelte van deze bijeenkomst gelijk al de praktijk zijn ingegaan op de Eendracht.

In een traject van vier bijeenkomsten zullen de cursisten opgeleid worden tot assistent-trainer. Tussen de bijeenkomsten door krijgen de cursisten huiswerkopdrachten mee die ze samen met hun eigen tandemcoach op de eigen club uitvoeren.

“We zijn erg trots op de groei en ontwikkeling die het Speciaal Voetbal-platform doormaakt. Samen met Uniek Sporten bieden we de doelgroep een traject aan die hen een kans biedt om zich verder te kunnen ontwikkelen in de maatschappij. Door onze expertise aan de cursus toe te voegen brengen we deze groep in beweging”, aldus Luc te Riele, manager N.E.C. Maatschappelijk.

Ook Wesley Deenen, Coördinator Uniek Sporten regio Nijmegen, is erg blij met deze ontwikkeling: “Het is geweldig om te zien dat we in samenwerking met de partners deze extra uitdaging kunnen bieden. Een dergelijk traject past daarom dan ook perfect binnen onze koers en ambities om de aangepaste sporter duurzaam in beweging te krijgen”.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: