Direct door naar content
RaceRunning is enorm populair!  afbeelding nieuwsbericht

RaceRunning is enorm populair!

18 januari 2019

Ken jij de Racerunner al? Dat is een soort loopfiets waarmee je heel hard kunt gaan. Als je in het dagelijks leven moeite hebt met lopen is dit een hele leuke sport om te doen. Het wordt ook steeds populairder. Je kunt nu al bij dertig verenigingen door het hele land met racerunnen beginnen.

“Het is gewoon hardlopen met wielen”, legt Cas uit aan een verslaggeefster van Het Jeugdjournaal. Cas traint wekelijks in een groep van twintig kinderen bij een atletiekvereniging in Rotterdam. Ze kunnen door een beperking aan hun voeten of benen niet goed lopen, maar door de Deense uitvinding van de Racerunner merken ze daar op de atletiekbaan niks van.

Richard legt het voor de camera graag even hoe dat hardlopen met een racerunner werkt. Zijn groene loopfiets heeft een recht stuur met een handrem. Aan de achterkant heeft het frame een steun. “Daar kun je met je borst en buik op leunen. Zo begin je met racerunnen”, zegt Richard terwijl hij snel weg sprint.

Dat steeds meer clubs in Nederland Racerunners hebben, vindt Richard goed nieuws. “Want er zijn heel veel kinderen die niet zomaar alleen kunnen sporten en dat kan met dit ding wel.” Het is vooral ook heel erg leuk om te doen, laten de kinderen weten: “Het is leuk om met vrienden te doen”, zegt Cas. “Je kan lekker hard gaan”, zegt Colin.

Trainer Ramon Storm ziet dat de kinderen het niet alleen heel erg naar zin hebben op de baan. Ze gaan ook nog eens met grote stappen vooruit. “Er komen hier kinderen die in het normale leven in een rolstoel zitten, omdat ze geen lange afstanden kunnen lopen. Met de racerunner kunnen ze twee of meer rondjes achter elkaar rennen. Dat vind ik mooi om te zien.”

Wil jij ook een keer kijken of Racerunnen een sport voor jou is? Ga dan gewoon een keer bij een vereniging bij jou in de buurt langs. Er is altijd wel een atletiekclub in de buurt waar je een proefles kunt nemen. Kijk hier bij het aanbod.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: