Direct door naar content
Wandeltrainers en vrijwilligers gezocht!  afbeelding nieuwsbericht

Wandeltrainers en vrijwilligers gezocht!

21 januari 2019

Tijdens de West-Brabantse Wandel Challenge gaan mensen werken aan hun conditie. 20 weken lang wordt er met een gezellige groep gewandeld in de eigen buurt. Dit gebeurt onder begeleiding van wandeltrainers, vrijwilligers en professionals, zoals huisartsen of fysiotherapeuten. Iedereen die belangstelling heeft om een steentje bij te dragen is welkom tijdens een van de informatiebijeenkomsten. Deze vinden plaats op 28 januari in Roosendaal en 6 februari in Breda.

Uniek Sporten West-Brabant sluit zich ook dit jaar weer aan bij de Nationale Diabetes Challenge. Doel is om mensen op een laagdrempelige manier een eerste veilige stap te laten zetten om te gaan bewegen.

Het actief buiten zijn zorgt naast een betere conditie ook voor een positief effect op het medicijngebruik van diabetespatiënten. Sommige fanatiekelingen begonnen met 3 kilometer, maar lopen nu fluitend de 10 kilometer uit.” Aldus Claudia Rens, beweegcoach Uniek Sporten West-Brabant. Vorig jaar was het een groot succes! Ruim 100 fanatiekelingen vertrokken met bussen naar Amsterdam, om daar de feestelijke finale uit te lopen.

Vrijwilligers gezocht!
Om deze prestatie te behalen gaan de deelnemers 20 weken wandelen. Dat gebeurt onder leiding van wandeltrainers en vrijwilligers. Zij zijn ook verantwoordelijk om wekelijks een passende wandeling uit te zetten in de eigen buurt of gemeente. Iedereen die geïnteresseerd is om samen met mensen met diabetes of een andere chronische aandoening aan de slag te gaan, is welkom op één van de informatiebijeenkomsten.

Informatiebijeenkomsten
De informatiebijeenkomst in Breda vindt plaats op 6 februari van 18.00 tot 20.30 uur in het Stadskantoor Breda, Claudius Prinsenlaan 10. Aanmelden kan via info@sportloketwestbrabant.nl.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: