Direct door naar content
Vanavond te zien op tv: de documentaire Stuk afbeelding nieuwsbericht

Vanavond te zien op tv: de documentaire Stuk

06 februari 2019

Als je een zwaar ongeluk hebt meegemaakt of als je lichaam het op een andere manier laat afweten dan begin je helemaal opnieuw. In een revalidatiecentrum werk je aan je herstel en leer je hoe je met je nieuwe lichaam kunt bewegen. Over dat revalideren is nu een indrukwekkende en herkenbare documentairereeks gemaakt: Stuk

In de vierdelige serie Stuk worden patiënten en medewerkers van revalidatiecentrum Heliomare in Noord-Holland op de voet gevolgd. De hoofdpersonen in de serie zijn heel divers, maar bij allemaal is iets gebeurd waardoor hun lichaam ineens stuk was. Bij de een is dat een verkeersongeval of de val van een trap en bij een ander is een hersenbloeding de reden dat ze in het revalidatiecentrum terecht zijn gekomen.

Vallen en veel opstaan
In het revalidatiecentrum werken ze aan hun herstel. Als je zelf ook hebt moeten revalideren zul je herkennen dat bijvoorbeeld opnieuw leren lopen met vallen en vooral veel opstaan gaat. De documentaire brengt dat harde werk tijdens therapiesessies indrukwekkend in beeld. Daarmee zie je ook gelijk het geduld en de goede zorgen van de revalidatiearts en andere zorgmedewerkers waarmee de patiënten omringd zijn.

Nieuwe dromen
Behalve lichamelijk herstel gaat Stuk ook over ander herstel, want het revalidatiecentrum is ook de plek waar nieuwe dromen ontstaan. Het gaat dus in de documentaire ook zeker over de hoop die je daar kunt krijgen. In Stuk zie je bijvoorbeeld de zestienjarige Daan, die door een spierziekte en een dwarslaesie waarschijnlijk niet meer kan lopen. Toch heeft hij de droom om acteur te worden.

Wanneer te zien?
Stuk is een ontroerende reeks met mooie persoonlijke verhalen, die zeker de moeite waard is om te kijken. Wanneer? Op woensdag om 20.25 op NPO 2. De eerste twee afleveringen kun je nog terugkijken.

Bekijk hier de trailer:


 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: