Direct door naar content
David maakt armprotheses van Lego afbeelding nieuwsbericht

David maakt armprotheses van Lego

08 februari 2019

Wat doe je als je geen onderarm hebt en heel erg handig bent met Lego? Precies dan maak je je eigen armprothese! Dat is ten minste wat de Spanjaard David Aguilar (19) heeft gedaan. Hij heeft al vier modellen gemaakt waarbij ook de vingers kunnen bewegen.

Doordat David het syndroom van Poland heeft, is zijn grote borstspier niet goed ontwikkeld en heeft hij een afwijking aan zijn rechteronderarm en hand. Ondanks die aangeboren beperking werd hij wel heel handig met Lego.

De bouwsteentjes gebruikt hij om uitvindingen te maken. Hij maakte bijvoorbeeld een petje van Lego met een ingebouwde ventilator. Handig voor op warme zomerdagen. Later maakte hij van Lego iets waar hij zelf veel meer aan had: een kunstarm. Daarmee kwam een droom voor hem uit. “Ik wilde mezelf in de spiegel zien zoals ik andere jongens zag, met twee handen”, zegt hij in een interview.

Later ging hij nog veel verder met zijn Lego-ontwerpen zodat hij nu met een kleine batterij een gemotoriseerde robotarm heeft ontwikkeld. De prothese kan met een knop buigen bij de elleboog en heeft een grijparm om voorwerpen vast te pakken. Je kan zijn protheses in actie zien op zijn YouTube kanaal Hand Solo:Voor David stopt het niet bij deze ontwerpen. Het is wat hem betreft pas het begin van een revolutie. Hij studeert nu aan de Universiteit van Barcelona, waar hij doorleert om zijn protheses verder te ontwikkelen. Zijn uiteindelijke doel is namelijk om protheses betaalbaarder maken voor iedereen met een beperking.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: