Direct door naar content
Geef je zelfvertrouwen een boost met sport! afbeelding nieuwsbericht

Geef je zelfvertrouwen een boost met sport!

09 februari 2019

Sporten is gezond voor je, maar het kan nog veel meer met je doen. Heel veel andere sporters met een beperking geven aan dat ze door sport meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Dus waar wacht je nog op: geef jezelf een boost met een leuke sport!

Wat voor sport je ook doet, van sport krijg je meer zelfvertrouwen. Dat zul je snel ervaren als je begint met sporten. Hoe dat zit? We hebben een aantal redenen voor jou op een rij gezet:

1. Nieuwe vaardigheden leren
Zeker als je na een revalidatieproces aan je veranderde lichaam moet wennen, kan sport een mooie uitlaatklep zijn. Als je in een rolstoel zit dan zul je in het begin met rolstoeltennis bijvoorbeeld moeite hebben om te rollen en je racket in je andere hand te houden. Maar als jou die twee dingen na een paar weken lukt dan heb je toch mooi iets nieuws geleerd!

2. Jezelf verbeteren
Als je die nieuwe vaardigheid onder de knie hebt komt de volgende stap: jezelf verbeteren, want hoe vaker je een bepaalde sport doet hoe beter je daarin wordt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je sneller wordt of dat je meer punten scoort voor je team.

3. Je hoort erbij!
Sport geeft je ook het gevoel dat je erbij hoort. Dat kan soms ook vrij letterlijk zijn als je in een team sport of als je tussen mensen zonder beperking sport. Jij bent net als ieder ander. Bij een leuke vereniging zul je merken dat je ook geaccepteerd wordt zoals je bent.

4. Sterker en fitter in dagelijks leven
Uit de fysieke voordelen kun je ook zelfvertrouwen halen. Door te sporten raakt je lichaam beter in vorm en val je misschien zelfs ook af. Dat betekent ook dat je in het dagelijks leven fitter bent en je meer aankan.

Hebben we je zo overtuigd? Bekijk dan nu het aanbod van sporten bij jou in de buurt.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: