Direct door naar content
Oscar heeft één droom: Sportjournalist worden!  afbeelding nieuwsbericht

Oscar heeft één droom: Sportjournalist worden!

12 februari 2019

Oscar van Bekkum (23) uit Rotterdam is een echte Feyenoord-fan en schrijft al vier jaar lang voor de website FR-Fans.nl en het magazine ‘Hand in Hand’ van Supportersvereniging De Feyenoorder. Toch gaat dat niet allemaal zonder slag of stoot. Oscar lijdt namelijk aan Cerebrale Parese (CP).

Ondanks zijn beperkingen rondde hij afgelopen jaar de studie tot redactiemedewerker af. Midden in zijn afstudeerjaar aan het Grafisch Lyceum moest hij echter een zware operatie aan zijn rechtervoet ondergaan. “Ze hebben mijn achillespees verlengd en mijn voet rechtgezet. Dat zorgt nu voor meer stabiliteit in mijn hele lichaam,” vertelt Oscar in een YouTube-video van OPEN Rotterdam


Door de operatie werd een studievertraging van zes maanden verwacht, maar daar dacht Oscar anders over. “Ik wilde gewoon door, het maximale uit mijn studie halen. In januari 2017 kwam ik bij mijn stageadres Rotterdamse Sport Iconen terecht. Zij hebben van alles voor me geregeld waardoor ik mijn revalidatie met mijn stage kon combineren. Met mijn voet in het gips heb ik gewoon doorgewerkt en daardoor heb ik geen studievertraging opgelopen.” Inmiddels werkt Oscar hard om zijn dromen in de sportjournalistiek waar te maken.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de check!

Tamara kan weer zelf op pad dankzij leenfiets