Direct door naar content
Laura ontmoette haar valentijn op weg naar het toilet van een festival afbeelding nieuwsbericht

Laura ontmoette haar valentijn op weg naar het toilet van een festival

14 februari 2019

“Wij zijn eigenlijk best een bijzonder stel”, zegt Laura Berkhout (38) over de relatie met haar Koos (59). Ze hebben allebei een beperking, maar voelen zich samen sterker sinds zij elkaar vorig jaar op het festival Graspop leerden kennen. 

Laura heeft fibromyalgie en twee versleten rugwervels, maar ze gaat wel regelmatig naar muziekfestivals. Zoals vorig jaar juni naar het metalfestival Graspop. “In die tijd kon ik nog zonder stok lopen, maar dat is daar na twee dagen festival verkeerd gegaan.” Gelukkig was Koos daar als begeleider van de mindervalide festivalbezoekers. “Ik liep daar met een manke knie rond en ik word ineens beetgepakt en hij staat naast mij. Hij zegt: ‘kom schat ik ga je helpen om je naar het toilet te brengen’.” 

Elkaar helpen
En nu zijn ze smoorverliefd en helpen ze elkaar met van alles. Koos kan bijvoorbeeld lopen, maar heeft voor langere afstanden een elektrische rolstoel. Daardoor kan hij Laura ook helpen met de aanvraag voor haar elektrische rolstoel. “We vullen elkaar uitstekend aan, ook als we een slechte dag hebben dan weten we precies wat we van elkaar nodig hebben. Dat is gewoon heerlijk. Ik zou niet anders meer willen.” 

‘Lotje uit de loterij’
Dat is volgens Laura ook wat liefde betekent: “Liefde is dat je altijd voor elkaar klaarstaat. Niet dat je het uitmaakt omdat de een in een rolstoel zit. Ik vind het belangrijk dat je elkaar door dik en dun blijft steunen. Ik heb met mijn vriend echt een lotje uit de loterij.”

Gezellige lat-relatie
Laura en Koos hebben nu een gezellige lat-relatie, zoals zij het noemt. Zij woont in Den Haag en hij in Schiedam, maar ze zijn van plan er veel op uit te trekken. “Mijn broer woont in Koblenz daar zijn we ook van plan om naar toe te gaan en dan gaan we kamperen. We gaan natuurlijk ook samen komende zomer naar alle muziekfestivals, en dan vooral het stevige metal werk.”

Rolstoelwandelingen
Als Laura haar elektrische rolstoel heeft, is ze ook van plan met Koos lekker op pad te gaan. “We willen wandelroutes opzoeken die je met de elektrische rolstoel kan doen. Bijvoorbeeld vanuit Schiedam richting Delft. Wat een ander normaal lopend doet doe je dan gezellig met z’n tweeën in de elektrische rolstoel doen.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: