Direct door naar content
Para-Icehockey battle bij Zappsport!  afbeelding nieuwsbericht

Para-Icehockey battle bij Zappsport!

19 februari 2019

In het programma Zappsport zit elke week het onderdeel The Battle: de jongens nemen het op tegen de meisjes in een sport. Afgelopen week was die sport Para-Icehockey. Na een uitleg over de sport en een aantal tips en tricks van Para-Icehockeyers Jurian Raa en Fransesca Rombouts kon de strijd beginnen. 

Para-Icehockey is een stoere sport die erg geschikt is voor iedereen die niet kan lopen of lang kan staan. Het is net ijshockey, alleen sta je niet op schaatsen maar zit je in een sleetje. Om vooruit te komen heb je twee prikstokken waar je kracht op kunt zetten.

Tips van de Pro’s
Voor The Battle gaven Fransesca en Jurian hun teams nog even snel een aantal tips mee om het materiaal goed te gebruiken. “Om hard te gaan kun je de stokken het beste zo hoog mogelijk vast pakken”, zegt Fransesca voor de battle tegen de meisjes. Ook een bochtje nemen kan, maar dat vraagt wel een extra trucje, legt Jurian uit. “Leg een arm op het ijs en als het kan moet je een beetje leunen naar de kant waar je naartoe wil.” 

Even oefenen
De deelnemers aan The Battle merkten dat dat wel wat oefening vraagt. Na een middagje trainen met Fransesca en Jurian kregen ze het prikken met de stokken en het wegslaan van de puck vanuit de slee toch ook snel onder de knie. 

Voor iedereen!
Wat The Battle ook gelijk laat zien: je kunt de sport Para-Icehockey dus ook heel goed spelen met vriendjes en vriendinnetjes zonder beperking. Leuk om een middagje te proberen dus! 

Bekijk hier het verloop van The Battle terug: 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: