Direct door naar content
Bij ‘Mixed Ability Rugby’ speelt iedereen samen in één team!  afbeelding nieuwsbericht

Bij ‘Mixed Ability Rugby’ speelt iedereen samen in één team!

20 februari 2019

Ken je de sport rugby al? Deze balsport is in Groot-Brittannië heel erg populair, maar wordt in Nederland ook steeds groter. Nog mooier is de nieuwe vorm ‘Mixed Ability Rugby’ waarbij het niet uitmaakt of je een beperking hebt of niet. 

Rugby lijkt een hele ruige sport. En dat is het misschien ook wel een beetje, want je moet wel tegen een duwtje kunnen. Als je hard kan rennen en ook niet vies bent om de bal van de tegenstander af te pakken dan is rugby jouw sport. Je zal misschien wel even moeten wennen aan die wat gek gevormde bal, die alle kanten op springt. Lukt het jou om de bal goed vastgeklemd te houden dan kun je misschien wel een punt maken!

Je hoort erbij
Rugby is vooral ook een sport waar iedereen gelijk is. Dat kun je helemaal merken bij de nieuwe vorm van rugby die binnenkort in Nederland start: ‘Mixed Ability Rugby’. Hierbij is iedereen welkom: beperking of geen beperking. Dat is extra leuk omdat je zo niet alleen met sporters met een beperking traint, maar ook met valide sporters. 

Geen aanpassing nodig
In Engeland, een echt rugbyland, doen ze dit al langer zo. Het is daar echt een succes. Mark Goodwin, van International Mixed Ability Sports, zegt dat het ook geen aangepast rugby is. “Dat hoeft ook helemaal niet. De ervaren spelers nemen de minder ervaren jongens mee in het spel. Zo leert iedereen ervan.” 

Zelf proberen! 
Wil jij deze nieuwe vorm van rugby ook ervaren? Kom dan op 2 maart naar de startbijeenkomst Mixex Ability Rugby bij rugbyclub NRCA in Amsterdam. Bekijk ook deze video om een idee te krijgen:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: