Direct door naar content
Kijk wat Gabe zonder armen en benen allemaal kan! afbeelding nieuwsbericht

Kijk wat Gabe zonder armen en benen allemaal kan!

20 februari 2019

Gabe Adams (19) is geboren zonder armen en benen. Ondanks die beperking besloot hij op zijn vijftiende dat hij zo zelfstandig mogelijk wilde worden. Daardoor is hij het meest trots op dat hij leerde hoe hij zichzelf kan aankleden, van de trap af kan komen en zelf in zijn rolstoel te klimmen. Zelfs een selfie maken is voor Gabe geen probleem!

De aangeboren afwijking van Gabe is veroorzaakt door het zeldzame Hanhart syndroom. Hij heeft daardoor geen armen en benen en zijn gebit is ook minder ontwikkeld. Toch gebruikt hij zijn mond voor heel veel klusjes in huis. Even in een pannetje roeren? Gabe stopt de lepel in zijn mond en klopt het sausje. 

Breakdance

Voor alles heeft hij zichzelf een trucje geleerd om het toch te kunnen doen. Hij blijft zichzelf ook steeds nieuwe dingen leren. Een belangrijke eyeopener voor hem was toen hij erachter kwam dat hij met zijn andere lichaam kon breakdancen. Bij een talentenshow op zijn school verraste hij iedereen met zijn dansact. 

Inspirerend 

Met zijn dansmoves en zijn inspirerende verhaal trekt hij tegenwoordig volle zalen. Zijn belangrijkste boodschap: “Ik ben net als iedereen.” Bekijk de video om ook door Gabe geïnspireerd te raken: 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: