Direct door naar content
Doesburg Beweegt start ook in 2019 weer met de Wandel Challenge afbeelding nieuwsbericht

Doesburg Beweegt start ook in 2019 weer met de Wandel Challenge

19 februari 2019

Wil jij meer bewegen of in beweging komen? In Doesburg start in april 2019 weer de Wandel Challenge. We nodigen geïnteresseerden uit om wekelijks met ons in en om Doesburg te gaan wandelen. Op weg naar een betere gezondheid onder leiding van een deskundige wandelcoach van PlusFit.

Wat is de Wandel Challenge?
De Wandel Challenge in Doesburg komt voort uit de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

In Doesburg noemen we de challenge sinds dit jaar de Wandel Challenge. Bewegen is namelijk voor iedereen gezond en dus is iedereen die graag wilt gaan wandelen welkom. De Wandel Challenge in Doesburg is ook geschikt voor mensen met COPD en wordt georganiseerd vanuit Doesburg Beweegt in samenwerking met PlusFit, Uniek Sporten en Coöperatie IJsselstromen.

Informatiebijeenkomst
Wil je weten of de Wandel Challenge wat voor jou is? Op dinsdag 2 april om 19.00 uur organiseren we een informatiebijeenkomst bij PlusFit (Wilgenstraat 4, 6982 BZ Doesburg). Op deze avond laten we zien dat de Wandel Challenge voor iedereen geschikt is die wilt beginnen met wandelen, een actievere leefstijl wilt en/of gezondheidswinst wilt boeken. Ook zullen er ervaringsdeskundigen van voorgaande edities aanwezig zijn, want wie kan er nou beter vertellen wat het oplevert dan zij zelf? Het bijwonen van de informatiebijeenkomst verplicht je tot niets en is geheel vrijblijvend.

Start wandeltrainingen
Na de startbijeenkomst kan je beslissen of je wilt inschrijven en deelnemen aan de Wandel Challenge. De eerste wandeling vindt plaats op dinsdag 16 april om 19.00 uur. Er zal vervolgens wekelijks gewandeld worden op iedere dinsdag onder leiding van de wandeltrainer van PlusFit.

Planning:

Onderwerp

Locatie

Tijd

Informatiebijeenkomst Wandel Challenge

Wilgenstraat 4

6982 BZ Doesburg

2 april, 19.00 – 20.00 uur

(inloop 18.30 uur)

1e wandeling Wandel Challange

Wilgenstraat 4

6982 BZ Doesburg

16 april

19.00 – 20.00 uur

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: