Direct door naar content
Uniek Sporten Zuid Brabant: sportaanbod voor iedereen afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Zuid Brabant: sportaanbod voor iedereen

20 februari 2019

Sporten en bewegen is belangrijk. Voor een betere gezondheid, een beter humeur en om nieuwe mensen te leren kennen. Ook voor mensen met een beperking. Daarom is er Uniek Sporten: voor een toegankelijker, laagdrempeliger en aantrekkelijker sportaanbod voor iedereen.

Via Uniek Sporten Zuid Brabant werkt de gemeente samen met vele verenigingen, zorginstellingen en organisaties om het aanbod van en de vraag naar passende sporten in de regio beter op elkaar af te stemmen. Zodat ook mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke of psychische beperking gemakkelijker kunnen sporten.

Aanbod
In Veldhoven is het nu al mogelijk om deel te nemen aan bijvoorbeeld rolstoeltennis, aangepast judo, paardrijden voor mensen met een beperking of walking footbal voor 60-plussers. In 2019 gaan we Uniek Sporten Zuid Brabant verder op de kaart zetten in de gemeente en in de regio. Onder andere tijdens evenementen zoals het Beach Event Veldhoven. Daar vindt dit jaar het Brabants Kampioenschap G-Beach Soccer plaats.

Rood-Wit Specials Team
Sportvereniging Rood-Wit start met het Rood-Wit Specials Team. Voor jonge getalenteerde sporters die vanwege een beperking net niet mee kunnen doen met het reguliere team. Maar die te goed zijn voor het G-team. Mensen die hierover meer willen weten, kunnen een e-mail sturen naar aanmelden@roodwitv.nl.

Neem contact met ons op!
Wilt u een initiatief ontwikkelen? Of hebt u een goed idee? Kijk voor meer informatie over Uniek Sporten Zuid Brabant op de pagina van Uniek Sporten Brabant. Daar vindt u ook de contactgegevens van Roy Frederiks, coördinator aangepast sporten voor Veldhoven.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: