Direct door naar content
Straks kun je ook appen met een rolstoel emoticon! afbeelding nieuwsbericht

Straks kun je ook appen met een rolstoel emoticon!

20 februari 2019

Goed nieuws voor wie graag zoveel mogelijk in plaatjes praat via WhatsApp! Even snel vertellen dat je met de rolstoel onderweg bent doe je binnenkort namelijk door simpelweg een emoticon van een persoon in een rolstoel te sturen. Makkelijker kan niet! 

Begin februari publiceerde het bedrijf Unicode Consortium een lijst met een totaal van 59 nieuwe emoticons die dit jaar op de markt komen. Die nieuwe plaatjes gaan over uiteenlopende onderwerpen. Zo worden er binnenkort bijvoorbeeld plaatjes van een zwembroek, wafel, parachutist, luipaard of een duikbril toegevoegd aan de verzameling van de al bestaande emoticons.  

Rolstoelen en hulphonden
Er werd ook (extra) rekening gehouden met mensen met een beperking. Tussen de nieuwe emoji’s staan onder andere rolstoelen, blindegeleidestokken en hulphonden. Apple stelde de karakters vorig jaar al voor. Zij vonden namelijk dat mensen met een handicap niet voldoende waren vertegenwoordigd in de lijst met emoticons. Unicode Consortium, het bedrijf dat wereldwijd de standaard voor emoji’s bepaalt, heeft de nieuwe plaatjes nu goedgekeurd. 

Nog even wachten 
De nieuwe emoticons komen dit jaar nog beschikbaar. Eigenaren van Apple-apparaten hebben waarschijnlijk geluk, want omdat Apple de aanvraag deed zijn zij waarschijnlijk de eerste partij met de nieuwe emoticons. Het kan wel even duren voordat alle telefoons ermee zijn uitgerust: dat is aan de fabrikanten van de toestellen.

De volledige lijst kun je vinden op de website van Unicode

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: