Direct door naar content
Twee nieuwe Google-apps voor slechthorenden afbeelding nieuwsbericht

Twee nieuwe Google-apps voor slechthorenden

12 maart 2019

Luisteren en live vertalen doe je binnenkort via je mobiele telefoon! Google komt namelijk met twee mobiele apps voor slechthorenden: Live Transcribe en de Sound Amplifier. 

De naam Live Transcribe verraadt eigenlijk al wat de applicatie precies doet. Deze app vertaalt de spraak van een persoon namelijk nagenoeg live. Die vertaling verschijnt vervolgens in tekstvorm op het beeldscherm. Superhandig dus. 

Vertalen
Ook wanneer je wilt communiceren met iemand die geen Nederlands of Engels spreekt zijn er met deze nieuwe applicatie geen problemen. De applicatie kan namelijk de ene taal vertalen naar de andere. Wat dat betreft is de app niet alleen voor doven of slechthorenden een ideale uitkomst. 

Enig nadeel is echter wel dat je een werkende internetverbinding nodig hebt om ervoor te zorgen dat de app werkt. 

Mobiel gehoorapparaat
Sound Amplifier, de andere nieuwe app, is minstens net zo handig. Deze biedt gebruikers namelijk de mogelijkheid om bedrade oordopjes en koptelefoons in te stellen om beter te horen. De app is geschikt voor mensen die slechthorend zijn. Om met de app te kunnen werken heb je geen internetverbinding nodig. 

70 talen en dialecten
In beide apps worden zeventig talen en dialecten ondersteund. Nederlands, Chinees, Russisch of Engels: binnenkort kun je met iedereen gemakkelijk communiceren! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: