Direct door naar content
Uniek Sporten 2018 in één oogopslag afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten 2018 in één oogopslag

21 maart 2019

In 2018 is er weer een hoop gebeurd in de wereld van de gehandicaptensport in onze regio. Zo stond aangepast sporten in de provincie Gelderland extra in de schijnwerpers. Vanuit het ‘Gelders Sportakkoord’ werd voor het jaar 2018 de campagne ‘Gelderland Sport Onbeperkt’ gelanceerd. Ook landelijk hebben we meer aandacht gekregen doordat het platform Uniek Sporten landelijk is uitgerold. Inmiddels werkt ongeveer 90% van Nederland met dit platform. Dat Uniek Sporten blijft groeien zien we ook terug in de regio Arnhem. In de infographic van 2018 kunt u deze groei in één oogopslag zien. 

Éen van de werkzaamheden waarin Uniek Sporten blijft groeien zijn de sportvragen. In 2018 werden door de drie coördinatoren 185 sportvragen beantwoordt van mensen die rechtstreek contact opnamen met het loket, in vergelijking met de 107 sportvragen in 2017. Ook het aantal sport,- en beweegaanbieders is in 2018 gegegroeid.  Eind 2016 waren er 128 aanbieders voor mensen met een handicap in de regio Arnhem, in 2017 waren dat  135 aanbieders en in 2018 groeide dit door naar 139 sportaanbieders met 225 activiteiten, in 70 takken van sport.

Tevens zijn op verschillende manieren 81 aanbieders in de regio Arnhem ondersteund. Zo zijn aanbieders geholpen bij het opstarten van aangepast sporten, werden er kennismakingsgesprekken gepland, speciale netwerkavonden voor zwembaden en voetbalverenigingen georganiseerd en er werden aanbieders ondersteund bij de aanvraag van het stimuleringsbudget. Trainers, coaches en vrijwilligers konden in 2018 naar drie avonden voor deskundigheidsbevordering met thema's als sporten met autisme en sporten met een verstandelijke handicap.

Dankzij de samenwerking met de verschillende partners en alle inzet van trainers/coaches, vrijwilligers en professionals wordt sporten en bewegen voor mensen met een handicap steeds meer bereikbaar en toegankelijk. Hopelijk kunnen we ook in 2019 de samenwerking voortzetten om nog meer mensen met een handicap structureel aan het bewegen te krijgen!

Wilt u de infographic of de voortgangsrapportage ontvangen? Stuur dan een mail naar regioarnhem@unieksporten.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: