Direct door naar content
Vijf voordelen van sporten bij een sportvereniging afbeelding nieuwsbericht

Vijf voordelen van sporten bij een sportvereniging

04 maart 2019

Wil je graag beginnen met sporten maar doe je dat liever niet alleen? Dan is het tijd om lid te worden van een sportvereniging! Alleen sporten is leuk, maar met zijn allen sporten is nog veel gezelliger. Sporten bij een vereniging heeft bovendien nog meer voordelen. De belangrijkste vijf lees je hier. 

1. Je leert de juiste technieken of tactieken
Kies je voor een sport waarin het draait om technieken, bewegingen of tactieken? Dan is het belangrijk dat je de juiste leert. Tijdens de lessen bij een sportvereniging worden deze je aangeleerd door een trainer of coach. Bovendien hebben de meeste clubs ook speciale lessen voor mensen met een beperking, waarbij de coaches (extra) rekening houden met je handicap. Ideaal dus! 

2. Jezelf verbeteren
Zodra je de juiste technieken en vaardigheden hebt geleerd is het tijd om verder te kijken. Samen met je trainer of coach stel je misschien zelfs een lijstje met doelen op. Want één ding is zeker: samen wil je voor het beste gaan. Steeds een stukje beter worden is het doel. Bij een sportvereniging helpen ze je daarbij. 

3. Nieuwe vrienden maken en de bijbehorende gezelligheid 
Trainen in een groepsomgeving zorgt ervoor dat je nieuwe mensen leert kennen. Sterker nog: jullie hebben een gemeenschappelijke passie. Na de training of de wedstrijd klets je gezellig na of gaan jullie gezamenlijk eens iets leuks doen. Kortom: nieuwe vrienden zorgen ook nog eens voor een hoop gezelligheid. 

4. Van elkaar leren
Van je trainingsmaatjes kan je bovendien ook heel veel leren. Misschien ben je qua niveau aan elkaar gewaagd of kijk je juist tegen iemand op. Je kunt altijd dingen van elkaar oppikken of elkaar helpen om het beste uit jezelf te halen. En dat gebeurt zowel onbewust als bewust! 

5. Commitment
Doe je aan een teamsport en maak je deel uit van een team? Dan rekenen je sportmaatjes op je! Niet alleen tijdens de trainingen, maar zeker ook tijdens eventuele wedstrijden. Door de onbewuste druk van je teamgenootjes is de verleiding minder groot om de trainingen over te slaan. Bij een vereniging ga je een commitment aan. 

Wil jij ook zo’n stok achter de deur? Kijk dan in onze sportzoeker naar een club bij jou in de buurt. Je kan altijd ergens een proefles nemen om te kijken of die club iets voor jou is. Bekijk hier het aanbod. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: