Direct door naar content
Don’t miss it! Dit staat er op de agenda in maart afbeelding nieuwsbericht

Don’t miss it! Dit staat er op de agenda in maart

01 maart 2019

De maand maart is begonnen! We nemen daarom nog even snel de agenda voor deze maand met je door, want deze maand kun je veel sport verwachten. We zetten de belangrijkste sportevenementen en bijzondere weken voor je op een rijtje: 

13 maart: Aanval werelduurrecord handbiken 
Handbiker Jetze Plat gaat op woensdag 13 maart een aanval doen op het werelduurrecord handbiken. Daarvoor moet hij een uur lang rondjes rijden op de wielerbaan van Sportpaleis Alkmaar. Je kunt hem die middag aanmoedigen en zelf ook ervaren hoe het is om met je handen te trappen op een handbike.

14 t/m 17 maart: WK Paracycling 
Een dag later begint in Apeldoorn een ander groot evenement op de wielerbaan: het WK Paracycling. Dit WK baanwielrennen is speciaal voor renners met verschillende beperkingen. Zo zijn er renners met een prothese die fietsen en blinde of slechtziende renners die op een tandem met een piloot fietsen. Jij kunt dit mooie wielerevenement ook meemaken vanaf de tribunes van Omnisport Apeldoorn. De toegang is gratis! 

14 t/m 21 maart: Special Olympics World Games 2019
Voor 65 Nederlandse sporters met een verstandelijkbe beperking breken spannende tijden aan. Zij reizen deze maand namelijk af naar Abu Dhabi voor de Special Olympics World Games. Op dit wereldpodium strijden ze daar tussen 7000 sporters uit 190 landen. De Nederlanders komen in actie bij sporten als atletiek, bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen. 

11 t/m 16 maart: Week van Zorg & Welzijn 
Iets heel anders, maar wel belangrijk: de Week van Zorg & Welzijn. Tijdens deze week wordt extra aandacht gevraagd voor het geweldige werk dat mensen in de zorg leveren. Misschien heb jij ook wel een revalidatiearts of een fysiotherapeut die je in die week extra in het zonnetje wil zetten. Laat het ons dan weten! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: