Direct door naar content
Running Blind is hot!  afbeelding nieuwsbericht

Running Blind is hot!

07 april 2019

Als je blind of slechtziend bent denk jij misschien niet gelijk aan hardlopen. Toch is dat zeker mogelijk! Samen met een buddy kun je ook leren hardlopen en hoef je niet bang te zijn dat je struikelt. Misschien ontdek je zo in hardlopen nog jouw favoriete sport! 

In Nederland is hardlopen onder blinden en slechtzienden een populaire sport geworden. Dat komt onder andere door het vele werk van de organisatie Running Blind. Zij zorgen al zo’n tien jaar dat sporters met een visuele beperking net als ieder ander op een gezonde manier kunnen bewegen. En vooral ook op een veilige manier. Daar is de buddy belangrijk voor. Hij of zij is je begeleider op straat, in het park of op een atletiekbaan. 

Met een buddy
Hoe werkt dat dan? Meestal loop je aan een koordje mee met je buddy. Denk nu niet dat je op sleeptouw wordt genomen, want jij bepaalt altijd het tempo. Om duidelijk te maken dat het te hard gaat spreek je van te voren een bepaald commando af, zoals ‘Ho!’. Als jij sneller wil kun je daar natuurlijk ook een kreet over afspreken. Onderweg zal je buddy je ook op tijd zeggen als er een opstapje, een tak of een gat in de weg aan komt. Je moet dus echt op je buddy kunnen vertrouwen. Daarom is het ook belangrijk dat jullie elkaar goed leren kennen voor je begint. 

Lekker in de buitenlucht
Zijn jullie op elkaar ingespeeld dan zul je merken hoe leuk hardlopen is. Je bent lekker in de buitenlucht aan het bewegen en als het lekker gaat weet je niet meer van ophouden. Voor je het weet loop je een keer een 5 of 10 kilometer. Als jullie samen veel trainen kun je namelijk ook gewoon een keer met een hardloopevenement meedoen. Omdat je het samen met een buddy doet is dat ook nog eens heel erg gezellig! 

Waar?
In Nederland kun je al bij verschillende clubs terecht als je wil gaan hardlopen met een buddy. Bekijk het aanbod bij jou in de buurt. Wil je meer informatie en tips? Ga dan naar Runningblind.nl. Zij brengen je ook graag in contact met een enthousiaste buddy.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: